Εθνική Ελλάδος – 2ος Κύκλος: Καινούργια αρχή μετά το τέλος του Ρίτσαρντ

Διαβάστε τι θα γίνει στον 2ο Κύκλο της επιτυχημένης σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη, Εθνική Ελλάδος.

Φταίμε πάντα εμείς για όσα κακά έρχονται στη ζωή μας ή μήπως μερικές φορές φταίει και η κακιά η ώρα; Με αυτό το ερώτημα μας άφησε ο α’ κύκλος επεισοδίων της ιδιαίτερης σειράς του ΜΕGΑ, Εθνική Ελλάδος.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης κατάφερε πέρυσι να κλέψει την παράσταση με την Εθνική Ελλάδος, μια ιστορία που ανέδειξε όλα τα κακά στοιχεία του Νεοέλληνα, δίχως όμως να παραλείπει και τις καλές μας στιγμές. Οι ζωές των ηρώων άλλαξαν μέσα σε μόλις ελάχιστους μήνες. Άλλοι ωρίμασαν, άλλοι ερωτεύτηκαν, κάποιοι είπαν «ως εδώ», μερικοί τα παράτησαν… Και τώρα τι; Τώρα όλοι τους καλούνται να κάνουν μια νέα αρχή.

Εθνική Ελλάδος – 2ος Κύκλος

Η ζωή του Χρήστου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Ο πυροβολισμός του Ρίτσαρντ από τη γειτόνισσα αλλάζει μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ο Χρήστος βλέπει τη ζωή. Πλέον θέλει να ζήσει για εκείνον, για τα δικά του όνειρα και τις επιθυμίες. Όπως είχε πει και στον Ρίτσαρντ πριν από το συμβάν, τόσο χρόνια ζούσε στη σκιά του και δεν ήθελε να επιστρέψει στον Καναδά για να μεγαλώσει το παιδί που ήθελε εκείνος. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα για να απολαύσει αυτό που έστησε μόνος του, την πρώτη ελληνική ομάδα κέρλινγκ.

Η Νίκη πατάει πλέον γερά στα πόδια της. Η επαγγελματική της ζωή αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμό, ενώ στον ορίζοντα ίσως υπάρχει ένας έρωτας που θα ξαναζεστάνει την καρδιά της.

Η Στάλω πάλι, ζει στον δικό της μαγικό κόσμο, προσπαθώντας να βρει τα νέα μέλη της ομάδας κέρλινγκ.

Η Φοίβη και ο Αχιλλέας προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ζωής τους. Ο πολιτικός τους γάμος και η υιοθεσία του μικρού παιδιού που γλίτωσε από τα δολοφονικά χέρια της μητέρας του ξύπνησαν μνήμες μιας παρόμοιας εμπειρίας που είχε ζήσει η Φοίβη αρκετά χρόνια πριν. Τώρα πια οι δυο τους πρέπει αφενός να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν γονείς και αφετέρου να μάθουν να είναι σύζυγοι!

Εν τω μεταξύ, η Φρόσω θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της. Να ξεκινήσει από την αρχή, να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα της προηγούμενης ζωής της. Το πωλητήριο στο κομμωτήριο είναι μόνο η αρχή. Το διαζύγιο είναι η συνέχεια. Τώρα θα βάλει τη Φρόσω πάνω από όλα. Ο Θόδωρος καταλαβαίνει πως για τον χωρισμό τους το φταίξιμο πέφτει πάνω σε εκείνον, όμως δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να το παραδεχτεί ανοιχτά. Ή μήπως θα πάρει επιτέλους το μάθημα του;

Στο τελευταίο επεισόδιο του 1ου Κύκλου της σειράς Εθνική Ελλάδος οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές: Η Νίκη ξεκινάει τη νέα της δουλειά στη “Red”, όπου η παλιά της φίλη Νένα νιώθει να απειλείται η θέση της και οι δυο τους είναι σε κόντρα. Ένα έγκλημα ξυπνά μνήμες στη Φοίβη και θέλει να υιοθετήσει το μικρό κοριτσάκι που επέζησε της τραγωδίας. Όμως η υιοθεσία είναι δύσκολη διαδικασία, ειδικά αν η αίτηση δεν γίνεται από παντρεμένο ζευγάρι. Αχιλλέας και Φοίβη παντρεύονται και έτσι μπορούν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι. Ο Θόδωρας κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τη Φρόσω να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, αλλάζοντας και τη στάση του απέναντι στους μετανάστες, αλλά μάταια. Καταλαβαίνοντας ότι είναι πια αργά, αποφασίζει να φύγει από το σπίτι ενώ η Φρόσω αποφασίζει να κλείσει το κομμωτήριο για πάντα. Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια ομοσπονδία κέρλινγκ αποφασίζει να γιορτάσει τα 40 χρόνια της με ένα πρωτάθλημα όπου θα λάβουν μέρος ομάδες κι από τις τρεις κατηγορίες. Ο Σαφέτας ενημερώνεται και αποφασίζει μαζί με την ομάδα να αποδεκτούν την πρόταση. Η Στάλω αναλαμβάνει τις ακροάσεις για την εύρεση της αναπληρωματικής παίκτριας, ενώ ο Χρήστος πρέπει να ενημερώσει τον Ρίτσαρντ ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στον Καναδά. Πριν προλάβει όμως να του πει κάτι, ο Ρίτσαρντ του ανακοινώνει ότι τον πήραν από το Υπουργείο Αθλητισμού του Καναδά και του ζήτησαν να αναλάβει Υπουργός, κάτι το οποίο αποδέκτηκε. Οι δυο τους έρχονται σε σύγκρουση ενώ ο Χρήστος του εξηγεί και τη δική του πλευρά και το πώς ζούσε όλα αυτά τα χρόνια. Μη ξέροντας τι θα κάνουν κι ενώ ο Ρίτσαρντ θα πρέπει να αναχωρήσει για τον Καναδά την επόμενη μέρα, ο Χρήστος πάει να συλληπηθεί την κυρία Οικονόμου, τη γειτόνισσά τους που έχασε τον σύζυγό της. Τη βρίσκει να κάθεται μόνη στο σαλόνι του σπιτιού της, κρατώντας ένα όπλο. Ο Χρήστος φοβάται και δεν ξέρει τι να κάνει. Ενώ κάθεται και την ακούει να εξομολογείται, ο Ρίτσαρντ φτάνει για να συλληπηθεί αλλά με το που μπαίνει στο σπίτι, η κυρία Οικονόμου αντανακλαστικά σηκώνει το όπλο ξαφνιασμένη και τον πυροβολεί.

Το δραματικό τέλος της Εθνικής Ελλάδος

Στην τελευταία σκηνή στο τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου, που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, είδαμε τον Χρήστο Μελίτη (Γιώργος Καπουτζίδης) να βρίσκεται στο διαμέρισμα της Καίτης Οικονόμου (Ευαγγελία Μουμούρη) για να της συλλυπηθεί για τον θάνατο του άντρα της Μανώλη Οικονόμου (Γιάννης Πολιτάκης). Η Οικονόμου, απελπισμένη από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανείς να της συμπαρασταθεί μετά την απώλεια του συζύγου της, κρατάει ένα όπλο και είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει. Όταν μετά από λίγη ώρα μπαίνει στο διαμέρισμα από την ανοιχτή πόρτα και ο Ρίτσαρντ (Michael Wighton), η Οικονόμου τρομάζει και τον πυροβολεί!

Δείτε την επίμαχη σκηνή εδώ και διαβάστε τις κρίσεις πανικού του Καπουτζίδη για την Εθνική Ελλάδος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.