Μύκονος, κοκαΐνη: Σαουδάραβες παραγγέλνουν σιλικονάτες “γλάστρες” – γυναίκες. Τι κατέγραψε ο κοριός

Νέες καυτές συνομιλίες του κυκλώματος που “έσπρωχνε” γυναίκες και κοκαϊνη στη Μύκονο μπήκαν στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Το υλικό, που προέρχεται από τις απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΛ.ΑΣ, προστέθηκε στην ογκωδέστατη δικογραφία προκειμένου να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Για το λόγο αυτό, ο ανακριτής την ερχόμενη Παρασκευή καλεί σε συμπληρωματική απολογία και τους τρεις εμπλεκόμενους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για όλα όσα νέα στοιχεία βγαίνουν από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες και έχουν να κάνουν με τις βρώμικες μπίζνες του κυκλώματος στη Μύκονο.

Ο διάκοσμος παρέπεμπε σε υπαίθρια εκδοχή του παλιού νεοϋορκέζικου κλαμπ «Στούντιο 54», χωρίς σελέμπριτι και κατοικίδια, αλλά με παρόμοια αχαλίνωτη ροπή προς το παραβατικό ξεφάντωμα που επιδεικνύουν οι πάσης φύσεως ματαιόδοξοι και ημιανώνυμοι νεοκροίσοι.

Σμαραγδένια πισίνα, λυγισμένοι αναιμικοί φοίνικες, πολυτελές ξύλινο ντεκ σπαρμένο με μπουκάλια ξεθυμασμένης σαμπάνιας, ξέστρωτες πλαστικές σεζλόνγκ με διαθέσιμες σιλικονάτες «γλάστρες», εκκωφαντικά ρυθμικά μπιτ, ηδονικά παλλόμενα κορμιά, άσκοπα τρανταχτά χάχανα, βαθιοί αγχωτικοί αναστεναγμοί, ανεβασμένοι σφυγμοί, μπόλικος ιδρώτας, μουδιασμένα ρουθούνια.

Η επιφάνεια του ηλιόλουστου κάδρου της υπέρμετρης κραιπάλης πασπαλιζόταν με χιονάτες σκόνες «Κολομβιάνας», «Περουάνας», «Βολιβιάνας» που πυροδοτούσαν ακόμα πιο έξαλλες σεξουαλικές επιθυμίες και μεγαλύτερη συμμετοχή σε οριακά πλαστές εμπειρίες. Ολα εξυπηρετούνταν και όλα είχαν την τιμή τους. Ποια capital controls, τώρα; Οι πιστωτικές έκοβαν μόνο γραμμές ενώ το ρευστό κινητοποιούσε τις παραγγελίες. Η κλήση, για ξεκάρφωμα, αποκλειστικά από το κινητό αλλοδαπού από το Μπανγκλαντές μετέφερε από μεσάζοντα απροκάλυπτα την απαίτηση: «Πιο πολλά κορίτσια και ακόμα περισσότερη… κοτόπιτα».

Στην άλλη άκρη της γραμμής οι ντελιβεράδες γυναικών και κοκαΐνης της Μυκόνου βρίσκονταν σε μόνιμη ετοιμότητα. Πρόθυμοι, πάντα με το αζημίωτο, για ταχύτατη παράδοση του προσοντούχου και ποιοτικού «υλικού» για σεξ ετεροφυλοφιλικό, ομοφυλοφιλικό, πολλαπλών παραλλαγών και «φτιάξιμο». Η μεταφορά του «εμπορεύματος» γινόταν με learjets ή με ταχύπλοα για άμεση διανομή του στην πόρτα ή ακόμα και μεσοπέλαγα στη θαλαμηγό του κάθε ασύδοτα βουλιμικού πελάτη.

Ολες αυτές οι περιγραφές μέχρι χθες κιόλας κυκλοφορούσαν ως φήμες και ανεπιβεβαίωτοι ισχυρισμοί ή προέρχονταν από τις μεθυσμένες εξομολογήσεις κοσμικών και μη προσώπων που υποτίθεται ότι πέρασαν κάποιες αξέχαστες νύχτες με ωμό σεξ και κατάχρηση ναρκωτικών στη Μύκονο. Συνήθως επρόκειτο για παραζαλισμένες ιστορίες, ικανές να εξάψουν τη φαντασία και να αγγίξουν τις ευαίσθητες κεραίες των μεγάλων κουτσομπόληδων και παραμυθάδων που τις αφηγούνταν αυθαίρετα κομπάζοντας ως αυτόπτες μάρτυρες, αν όχι ως συμμέτοχοι στα όργια διακεκριμένων τζετ σέτερ. Ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται να υπερβαίνει τη φαντασία, ιδίως όταν η πρώτη αποκαλύπτεται ντοκουμενταρισμένη. Για πρώτη φορά ο σούπερ «κοριός» της Ελληνικής Αστυνομίας παγίδεψε τα τηλέφωνα του κυκλώματος που πλάσαρε κοκαΐνη και γυναίκες στη Μύκονο, ξεδιπλώνοντας μέσα από τις 65 καυτές ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του όλο το κουβάρι ενός αμαρτωλού νταραβεριού, στον πιο hi-end θερινό προορισμό της χώρας.

Με Σαουδάραβες κροίσους με περίεργα γούστα να προσγειώνονται με ιδιωτικά αεροπλάνα και να σκορπούν χιλιάδες ευρώ για μια νύχτα ακολασίας με πρόθυμες Ελληνίδες πρώην μοντέλα και άλλες που υποδύονται τα μοντέλα. Με εγχώριους μεγαλοεπιχειρηματίες να σπάνε ενίοτε τη μονοτονία της αέναης καλοκαιρινής επανάλειψης σνιφάροντας κόκα και διοργανώνοντας πάρτυ οργίων σε βίλες και σκάφη. Με βίζιτες των 100 ευρώ τη βραδιά να χτυπάνε πολλαπλάσιες ταρίφες στο νησί που άγγιζαν το χιλιάρικο εκμεταλλευόμενες τους «πακεταρισμένους» ανίδεους που στην ντίρλα της βραδιάς πίστευαν ή «ψήνονταν» ότι θα συνευρεθούν με φίρμες από μεγάλες πίστες της πρωτεύουσας ή από κανάλια πανεθνικής εμβέλειας. Με παραγγελίες από άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας κόκας, χασίς και μεθαμφεταμινών, στην αργκό της πιάτσας υπό τις κωδικές ονομασίες «κοτόπιτα», «κυρία», «φίλη», «Charlie», «κόκορας», «κο», «λεπτά», που παραπέμπουν ευθέως στην κοκαΐνη. Με τιμές που εκτιμώνται ως εξωφρενικά υψηλές για τη συνήθη ναρκο-πιάτσα καθώς το γραμμάριο ή απλά κάθε «g» άγγιζε τα 120 ευρώ.

Αλλά όπως λέει και ο φερόμενος ως εγκέφαλος στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, «στη Μύκονο είναι όλα δύο φορές πάνω…». Υπό την κάλυψη μιας τουριστικής επιχείρησης-βιτρίνα, η οποία αναλάμβανε την ανεύρεση πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής καθώς και κρατήσεις σε κέντρα διασκέδασης για πελάτες με βαρύ πορτοφόλι, το οργανωμένο κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και διευκόλυνε την άσκηση μαστροπείας στο κοσμοπολίτικο νησί. Και αν οι τρεις ήδη συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά τους τηλέφωνα με κωδικοποιημένες εκφράσεις για τις παραγγελίες και τις διανομές, οι περισσότεροι από τη «χαϊχλίδογλου» πελατεία τους καλούσαν από τηλέφωνα που ανήκαν σε Μπαγκλαντεσιανούς και Πακιστανούς για λόγους προφύλαξης της ανωνυμίας τους. Εκπληκτοι οι αστυνομικοί αναζητώντας ποιοι είναι οι άνθρωποι που παρήγγειλαν τόση κοκαΐνη και τόσες γυναίκες έναντι υψηλού αντιτίμου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν νεαρό Πακιστανό μετανάστη που ενδεχομένως να μη βρισκόταν καν στη χώρα, όμως είχε στο όνομά του τηλεφωνική σύνδεση.

Η δικογραφία για την υπόθεση «Σεξ, ζωή και κοκαΐνη στη Μύκονο» είναι βέβαιο ότι έχει προκαλέσει σεισμό στην Αθήνα και θα κάνει πολλούς επώνυμους να χάσουν τον ύπνο τους. Οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αποτελούν ένα ιδιότυπο «Μύκονος leaks» που βγάζει στο φως τα άπλυτα του νησιού.

Το βράδυ της 17ης Αυγούστου το τηλέφωνο του 34χρονου αφεντικού της σπείρας δέχεται μια κλήση και αμέσως σημαίνει συναγερμός. Ενας παντρεμένος Ελληνας επιχειρηματίας νοίκιασε βίλα στο νησί και αναζητούσε απεγνωσμένα ένα κορίτσι με μεγάλο στήθος για να του κάνει παρέα. Αφού ο boss εξηγεί στον μεσάζοντα που μεταφέρει τη επιθυμία του πελάτη ότι «οι συγκεκριμένες κοπέλες επειδή είναι μοντέλα από την Αθήνα έχουν μια άλφα τιμή», του στέλνει φωτογραφίες με τις διαθέσιμες κοπέλες. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός:

– «Δώσε μου δυο λεπτά να σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες γιατί είμαι στον δρόμο και δεν έχω μπαταρία. Φτάνω σπίτι σε πέντε λεπτά».
– «Αυτή είναι μία φωτογραφία. Οι πολλές;».
– «Οχι, δύο σου έχω στείλει και σου στέλνω κι άλλες τώρα».
– «Κοίτα να δεις, μήπως έχεις κάποια με μεγάλα βυζιά; Αυτό μ’ ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές σε τι τιμές είναι ρε συ τώρα; Για μία ώρα;».
– «Αλλες είναι πεντέμισι, άλλες επτάμισι (σ.σ. εννοεί σε κατοστάρικα), τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές δουλεύουν τώρα πιο πολύ. Γιατί δεν θα σου πω ψέματα αλλά οι πελάτες που τις παίρνουν αυτές είναι συνήθως ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς ή κακώς αυτές οι τιμές δεν είναι για Ελληνες».
– «Ξέρω, αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου και πάνε εκεί και τα παίρνουν χοντρά».
– Ναι, καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο όλα είναι δύο φορές πάνω».
– «Σε παρακαλώ, πολύ μεγάλα βυζιά και όσο πιο σύντομα μπορείς».
– «Τέλεια».

Στη συνέχεια το big boss μιλάει με συνεργάτη του προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη γυναίκα για τον πλούσιο Ελληνα παντρεμένο.

– «Να σου πω, η Ειρήνη είναι κλεισμένη σήμερα;».
– «Δεν είναι εδώ, έφυγε».
– «Α, ρε πούστη μου, γιατί μου ζήτησε μεγάλα βυζιά».
– «Η Αναστασία έχει πολύ μεγάλα βυζιά ρε».
– «Αυτή η μελαχρινή ε;».
– «Αυτή, ναι, τρομερό. Βυζάρα πιο μεγάλη και από της τέτοιας».
– «Οκέι. Αυτή είναι ίδια τιμή; Επτά;».
– «Ναι. Ελα γεια…».

Πάρτυ οργίων με γυναίκες λεσβίες

Στις 7 Αυγούστου το μεσημέρι τον 34χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο της ομάδας τον καλεί μια συνεργάτιδά του για μια μεγάλη δουλειά. Ενας αλλοδαπός κροίσος ζητάει κορίτσια για παρέα και πάρτυ οργίων.

– «Για πες μου τώρα, μπαμ, γρήγορα, μη μου αφήσεις τίποτα στο περίπου. Θέλω να μου πεις ώρες, τα πάντα, όλα ακριβώς».
– «Τέσσερις η ώρα, έξι γκόμενες στη βίλα. Οι δύο πρέπει να είναι λεσβίες».
– «Α, δεν θέλει “γλάστρες”;».
– «Τρεις “γλάστρες” στο “Cavo”, στη μία».
– «Να ανοίξουν το τραπέζι;».
– «Ναι».
– «Ωραία. Ωραία και στις “γλάστρες”».
– «Και έξι γκόμενες».
– «Ναι, στο σπίτι στις τέσσερις η ώρα».
– «Σε ποιο σπίτι; Πρέπει να μου στείλεις διεύθυνση ακριβώς, τα πάντα».
– «Θα στείλω οδηγό να τις πάρει ρε».
– «Πού θα βρεθούμε να μου δώσεις τα λεφτά για να πάω να τα δώσω εγώ;».
– «Πού σε βολεύει να σου δώσω τα λεφτά για τις “γλάστρες”;».
– «Εγώ επειδή έχω τρελαθεί γιατί πηγαίνω πάνω-κάτω για στολές, για τέτοια, έχω έρθει σπίτι να κάνω ένα μπάνιο, να ντυθώ…».
– «Ωραία, άκου».
– «Ναι».
– «Ακου, το πιο σημαντικό είναι τέσσερις η ώρα έξι γκόμενες, οι δύο να είναι λεσβίες».
– «Ναι, θα πάρω τώρα τηλέφωνο. Μην αγχώνεσαι γι’ αυτό. Απλά για τις “γλάστρες” επειδή δεν παίρνουν αυτές τα λεφτά, τα δίνουμε εμείς, πρέπει να μου δώσουν τα λεφτά μπροστά».
– «Οκέι. Πες μου, πόσο είναι τρεις “γλάστρες”;».
– «Δεν θα ’ναι, ξέρω γω;».
– «350;».
– «Πόσο είπες;».
– «500; Πόσο;».
– «Ολες μαζί;».
– «Ναι, και οι τρεις».
– «Βάλε από 200 η καθεμία».
– «Πολλά είναι 200».
– «Ελα, μαλάκα, αφού σου είπα 150».
– «Τρεις ώρες ρε μαλάκα, τρεις ώρες…».
– «Ναι, αλλά δεν πάει με την ώρα».
– «Θα κάτσουν».
– «Αυτές μπορεί να είναι δέκα ώρες, μία ώρα, δεν πάει με την ώρα. Αυτοί θέλουν 150 ευρώ για όλο το βράδυ η καθεμία».
– «Για μισό, δεν έχει με 100;».
– «Οχι ρε, αφού σου είπα».

Τον 34χρονο dealer τον ήξεραν όλοι στα μεγάλα κλαμπ και τις γνωστές παραλίες – από ηθοποιοί και μοντέλα μέχρι επιχειρηματίες και αλλοδαποί celebrities

Η συνομιλία συνεχίζεται λίγο αργότερα για το πάρτυ σε συγκεκριμένη βίλα του νησιού. Ο μεσάζοντας ρωτάει το μεγάλο αφεντικό:

– «Θα πληρωθούν απευθείας στη βίλα οι άλλες;».
– «Οι άλλες, αφού τελειώσουν το έργο τους».
– «Ωραία. Απευθείας στη βίλα. Πόσα λεφτά οι έξι γκόμενες; Πέντε, έξι, τρία χιλιάρικα ευρώ;».
– «Ε, λογικά ναι. Δώσε μου να πάρω ένα τηλέφωνο».
– «Κάνε κάποια καλύτερη τιμή για τις άλλες».
– «Α, δεν κάνει. Τι ψάχνεις να βρεις τώρα;».
– «Ωραία. Πάρε τηλέφωνο και πάρε με».
– «Αφού ξέρεις τώρα εσύ. Είσαι στη Μύκονο μέσα Αυγούστου».
– «Ναι αγάπη μου».
– «Ολοι βαράνε».

Ο Γιάννης είχε συλληφθεί το 2008 και είχε αποταχθεί από το Λιμενικό Σώμα γιατί είχε μπλέξει με ναρκωτικά στη Μύκονο

Ο αλλοδαπός πελάτης με το learjet

Στα μέσα Αυγούστου, η σπείρα της Μυκόνου ως φαίνεται έχει κλείσει μια μεγάλη δουλειά. Κάποιος αλλοδαπός μεγιστάνας θα φτάσει εκεί με ιδιωτικό αεροπλάνο (lear jet) και θα θέλει να περάσει καλά με πολλές κοπέλες. Ο 34χρονος που κατηγορείται ως εγκέφαλος της οργάνωσης συνομιλεί με μία γυναίκα-μεσάζοντα του αλλοδαπού μεγιστάνα και αφού λένε διάφορα προχωράνε στο ψητό. Η γυναίκα-μεσάζοντας ρωτάει:

– «Είμαστε εντάξει για το βράδυ;».
– «Ναι, εσύ δεν μου είχες πει τίποτα. Πες μου…».
– «Αυτός φτάνει στις τρεισήμισι».
– «Ναι».
– «Με ιδιωτικό αεροπλάνο. Θα πάω εγώ να τον περιμένω».
– «Ναι».
– «Και θα του εξηγήσουμε, ρε παιδί μου, ότι τελικά δεν γίνεται να έχουμε τις πουτάνες από το πρωί μέχρι το βράδυ standby. Θα έχουμε κάποιες κοπέλες για την παρουσία».
– «Ναι».
– «Και το πρωί θα έχουμε πέντε, ξέρω ’γω, πουτάνες standby».
– «Ωραία ε;».
– «Θα είναι όλες τοπ. Και δύο που θα παίζουν μεταξύ τους και οι υπόλοιπες κανονικές. Για after party».
– «Απλά να μου πεις περίπου την ώρα να πάνε οι πέντε κοπέλες».
– «Ναι ρε. Αυτός θέλει να πάει στο “Super” ας πούμε τώρα».
– «Καλά».
– «Εεεεε… Ή δεν ξέρω, μπορεί να αράξει στη βίλα».
– «Ντάξει, ωραία, ωραία, οκέι».
– «Θα είναι καλές όμως…».
– «Ε, καλές, ό,τι θα είναι αυτές που σου έδειξα θα είναι στα 500 ευρώ».
– «Ναι».
– «Υπάρχουν και τοπ με ενάμισι χιλιάρικο άμα θέλει να πληρώσει».
«Οχι ρε, αυτές που μου έδειξες μια χαρά δεν είναι ρε Ιορδάνη;».
– «Ναι, ναι, μια χαρά είναι, εγώ τις ξέρω, τις έχω πάρει τις περισσότερες. Είναι μια χαρά».

Οι συνήγοροι των συλληφθέντων, Σάκης Κεχαγιόγλου και Χρήστος Μαυρομάτης

Η πρώην εστεμμένη και η κακαΐνη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου, το τηλέφωνο του μεγάλου αφεντικού χτυπάει και πάλι. Στην άλλη γραμμή είναι ένας φίλος του. Ο 34χρονος είναι σε εύθυμη κατάσταση καθώς έχει κάνει χρήση κόκας μαζί με μια πρώην εστεμμένη.

– «Ελα, Μπούμπη».
– «Το υπερ-χάι είναι εδώ. Αν δεν είσαι εδώ απόψε είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο. Ελα να σου φύγει ο κ…».
– «Να ’ρθω χύμα; Να ’ρθουμε χύμα; Θα μας φτιάξεις;».
– «Ελα, έλα, μόλις ήπια μια γραμμή με Ε.. Με Ε.. (σ.σ.: αναφέρει το επώνυμό της) μαζί».
– «…. (αναφέρει το επώνυμο)».
– «Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει».
– «Η Ε… είναι φίλη του φίλου μου ρε. Εδώ είναι; Τι λες;».
– «Ελάτε, ρε μαλάκα, σου λέω. Είναι όλοι εδώ. Ελα από δω για ποτό, μην είσαι μαλάκας».
– «Ερχόμαστε».
– «Θα τα φτιάξω εγώ».
– «Είμαστε “Balthazar” ρε, τρώμε. Τρώμε και ερχόμαστε».
– «Τέλειωνε. Ετσι μπράβο, έτσι, έλα».
– «Γεια, γεια, γεια, γεια…».

Ο πολιτικός και το νεαρό αγόρι

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο «κοριός», εκτός από τον ήχο υπάρχουν και τα sms, τα οποία βρίσκονται μέσα στη δικογραφία. Πολλά από αυτά δεν έχουν σχέση με το ποινικό μέρος της υπόθεσης γι’ αυτό και δίπλα η Αστυνομία έχει βάλει την επισήμανση «Αδιάφορο». Ομως είναι χαρακτηριστικά του τι συμβαίνει τις αυγουστιάτικες νύχτες στη Μύκονο, όπου τα ήθη είναι χαλαρά, οι αντοχές πέφτουν και όλοι είναι έτοιμοι για όλα. Οπως επισημαίνεται σε αυτή η σειρά των sms που κατέγραψε ο σούπερ «κοριός» στις 6 Αυγούστου και συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα. Ο 34χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος της ομάδας δέχεται μηνύματα από έναν φίλο του που βρίσκεται σε γνωστό μπαρ και διασκεδάζει παρέα όπως φαίνεται με επώνυμους Αθηναίους.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: «Θέλει να τον πηδήξω ο … (σ.σ. αναφέρει το όνομα και το επώνυμο ενός πολιτικού που συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στο Νησί των Ανέμων, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν για τους δικούς του λόγους θέλει να τον εκθέσει).

Στο δεύτερο μήνυμα ο φίλος του «εγκέφαλου» αναφέρει ότι έχει πλέον ωριμάσει και απλώς θα πιει μια βότκα. Για να συμπληρώσει: «Να δώσω πίπα στον … (σ.σ. αναφέρει το όνομα του πολιτικού) για να μας κεράσει ένα μπουκάλι;». Τελικά η επικοινωνία συνεχίστηκε με κωδικοποιημένα sms που δύσκολα κάποιος εκτός κυκλώματος μπορεί να βγάλει άκρη, όμως το σίγουρο είναι ότι εκείνο το βράδυ το αλκοόλ έρεε άφθονο στο κλαμπ της Μυκόνου.

Ξέμειναν από κορίτσια

Πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν στο νησί έφτασε ένας Αραβας που αρχικά τον παρουσίασαν ως πρίγκιπα Αμπντούλ, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένας άλλος πάμπλουτος αλλοδαπός που ήθελε γυναίκες για να διασκεδάσει. Το κύκλωμα, όμως, αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει αρχικά λέγοντας ότι δεν έχει διαθέσιμα «κουνελάκια» προς τροφοδοσία. Στη συνέχεια αναφέρεται ότι δεν του έδωσαν κορίτσια γιατί κάποιος από τους μεσολαβητές τούς είπε ότι οι δικοί του δεν πληρώνουν όσα είχαν συμφωνήσει.

– «Ελα ρε συ, με αγχώνεις. Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο;».
– «Να σου πω κάτι, αυτός είναι ο πρίγκιπας ο Αμπντούλ;».
– «Οχι, όχι, αυτός δεν είναι πρίγκιπας, δεν είναι Αραβας. Είναι δικός μου πελάτης. Μένει σε μια βίλα. Δεν έχω ζητήσει από κανέναν άλλο κάτι. Σε έχω πάρει και το έχουμε κανονίσει. Μη με κρεμάσεις τώρα».
– «Δεν έχει να κάνει, αλλά ο άλλος μου λέει ότι δεν έχει καθόλου γκόμενες τώρα. Εχει βρει μόνο δύο και μου λέει ότι θα πάρει σε μισή ώρα να μου πει πόσες μπορεί».
– «Να σου πω κάτι; Εχω πάρει τα λεφτά, έχω βασιστεί πάνω σου και μου λες τώρα ότι έχεις μόνο δύο γκόμενες; Του είπες ότι είναι πολύ σημαντικό;».
– «Του είπα, αλλά ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα;».
– «Ποιο;».
– «Το πρόβλημά μου είναι αυτή τη στιγμή ότι οι δικοί σου δεν πληρώνουν. Κατάλαβες;».
– «Οτι;».
– «Θα σ’ το πω χύμα. Οι δικοί σου δεν πληρώνουν. Οταν του είπα ότι θέλει κοπέλες, μου είπε ότι τις δίνει για 700 ευρώ».
– «Ρε Ιορδάνη, χθες μου είπες τόσα εσύ;».
– «Αυτό μου είπε τώρα, εγώ δεν σου είπα τίποτα. Σου έδειξα τις τιμές και τις φωτογραφίες στο whats app. 500 η ώρα, 700 το δίωρο και όταν τον πήρα τώρα μου λέει “δεν έχω για ώρα, έχω μόνο για δίωρο”. Και αυτός προσπαθεί να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί».
– «Ιορδάνη, βρες μου κοπέλες και πάρε με τηλέφωνο».
– «Ναι, ωραία, θα σε πάρω εγώ σε μισή ώρα».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο 33χρονος απότακτος λιμενικός, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν αυτός που διακινούσε ναρκωτικά τα βράδια στα high στέκια της Μυκόνου

Ο ηθοποιός και οι «κοτόπιτες»

Στις 27 Ιουλίου στη μία τα ξημερώματα, ο 34χρονος δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποιον που αποκαλεί ηθοποιό. Για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το όνομά του και ο ηθοποιός τού ζητάει τρεις «κοτόπιτες». Με τη σειρά του τού λέει ότι είναι μακριά το σημείο που βρίσκεται για να μεταφέρει μόνο τρία γραμμάρια κοκαΐνης όμως ο ηθοποιός τον παρακαλά κι έτσι τον αναγκάζει να καλέσει έναν συνεργάτη του. Το τηλεφώνημά του σε άλλο μέλος της ομάδας έχει ως εξής:
– «Λέγε».
– «Με πήρε ο ηθοποιός».
– «Ναι».
– «Απλά θέλει εκεί στο μέρος του. Δεν μπορεί να φύγει από εκεί».
– «Ε, ωραία και τι θες να κάνω, να πάω μέχρι εκεί;».
– «Του είπα ότι έχει μίνιμουμ και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα».
– «Ωραία, τι είπε;».
– «Πώς να σ’ το πω τώρα ρε μαλάκα;».
– «Τι θες να μου πεις; Γ… με, ρε μαλάκα, πες το!».
– «Θα σου πω τώρα».
– «Τυρόπιτες, κοτόπιτες;».
– «Ναι άκου… Αύριο».
– «Σπανακόπιτες;».
– «Δεν έχει φούρνο εκεί κοντά».
– «Ναι».
– «Ε, θέλει τρεις κοτόπιτες».

Ο Ιορδάνης είχε καλές σχέσεις ακόμη και με τους Καναδούς σχεδιαστές της Dsquared, Nτιν και Νταν

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα των μαστροπών

Ο απότακτος λιμενικός, ο macho ληστής, ο τιμοκατάλογος, η ατζέντα των πελατών με τους Λιβανέζους και τους Σαουδάραβες κροίσους

Είναι τέλη Ιουνίου όταν στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά φτάνει μια πληροφορία που λέει ότι «ο Γιώργος και ο Ιορδάνης», δύο νεαροί Ελληνες από την Αθήνα που χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων, διακινούν κοκαΐνη και γυναίκες στη Μύκονο.

Η πληροφορία αξιολογείται ως άκρως σημαντική και μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο σούπερ κοριός αναλαμβάνει δουλειά και σκανάρει όλες τις τηλεφωνικές επαφές του ντουέτου. Παράλληλα, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών, παριστάνοντας τους τουρίστες, αποβιβάζεται στη Μύκονο και αρχίζει να παρακολουθεί νύχτα – μέρα τους δύο νεαρούς.

Η πληροφορία αποδεικνύεται λαβράκι, με μια μικρή διαφορά. Ο Γιώργος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και αυτός που είναι το δεξί χέρι του Ιορδάνη είναι ένας παλιός γνώριμος των Αρχών, ο Γιάννης ο λιμενικός. Ο 33χρονος είχε συλληφθεί το 2008 και είχε αποταχθεί από το Λιμενικό Σώμα γιατί είχε μπλέξει με ναρκωτικά στη Μύκονο.

Ο Ιορδάνης, ή «Τζόρνταν», όπως ήταν γνωστός στα χάι στέκια του Νησιού των Ανέμων, είχε εμπλακεί στην κινηματογραφική ληστεία της Alpha Bank στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Οκτώβριο του 2011, με λεία 1,5 εκατ. ευρώ – ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει τις πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Στη δίκη που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά χρόνων με ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του, ένας υπάλληλος της τράπεζας και ένας αθλητής πολεμικών τεχνών, καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση.

Το τι έκανε το κύκλωμα περιγράφει στην κατάθεσή του ο υπαστυνόμος που είχε μεταβεί στο νησί και είχε πάρει μέρος στις επιχειρήσεις παρακολούθησης: «Οπως προέκυψε από την τεχνική επιτήρηση, ο 34χρονος Ιορδάνης παρουσίαζε σε όλους τον εαυτό του σαν το άτομο που μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του σε ό,τι κι αν του ζητήσουν. Λέγοντας πελάτες εννοούσε πλούσιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς τουρίστες αραβικής καταγωγής, κυρίως Λιβανέζους και Σαουδάραβες, αλλά και άλλων χωρών. Η εξυπηρέτηση που προσέφερε αφορούσε είτε σε κάποιο καλό τραπέζι σε γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου, είτε σε προμήθεια ναρκωτικών, είτε στην εξεύρεση για λογαριασμό τους γυναικών που παρείχαν απλή συνοδεία σε εξόδους τους ή την παροχή υπηρεσιών σεξουαλικού περιεχομένου, αμειβόμενες διαφορετικά σε κάθε περίπτωση».

Ψάχνουν τον προμηθευτή

Ο «Τζόρνταν» και ο «Γιάννης ο λιμενικός» είχαν καταφέρει να γίνουν από τις πιο γνωστές φιγούρες της Μυκόνου. Τους ήξεραν όλοι στα μεγάλα κλαμπ και μαγαζιά του νησιού. Ηθοποιοί, μοντέλα, επιχειρηματίες από την Αθήνα και αλλοδαποί celebrities έκαναν παρέα μαζί τους. Οπως φαίνεται, δε, και από φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook, ο Ιορδάνης είχε καλές σχέσεις ακόμη και με τους Καναδούς σχεδιαστές της Dsquared, Nτιν και Νταν. Και οι δύο νεαροί του κυκλώματος έχουν χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τον χλιδάτο τρόπο ζωής που είχαν τα καλοκαίρια τους στο κοσμοπολίτικο Νησί των Ανέμων.

Το τηλέφωνό τους χτυπούσε ακατάπαυστα όλο το 24ωρο και οι φωνές από την άλλη άκρη της γραμμής έκαναν κωδικοποιημένα τις παραγγελίες τους. «Στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις ήταν εξαιρετικά φειδωλοί και μάλιστα για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια επικοινωνούσαν μέσω της εφαρμογής whatsapp messenger, η οποία απαιτεί σύνδεση με το Ιντερνετ. Οι τηλεφωνικές κλήσεις που αφορούσαν σε παράνομες πράξεις και κατεγράφησαν από τον κοριό έγιναν κυρίως από άτομα που δεν διέθεταν την εφαρμογή αυτή», περιγράφει υπαστυνόμος στην κατάθεσή του.

Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στο άτομο που φέρεται να προμήθευε στη χονδρική κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά στους δύο νεαρούς, οι οποίοι αργότερα είχαν τις άκρες και τις γνωριμίες να τα σπρώξουν στους «εκλεκτούς» πελάτες της Μυκόνου. Οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν στις καταθέσεις τους να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, δεν δέχτηκαν τις κατηγορίες, ωστόσο η ζωή που έκαναν τους πρόδωσε. Το κλιμάκιο των αστυνομικών που είχε κατασκηνώσει στη Μύκονο κατέγραψε δεκάδες συνομιλίες για πωλήσεις ναρκωτικών και ερωτικά αλισβερίσια, γεγονός που τους καίει και φέρνει στην επιφάνεια πολλές από τις αμαρτίες του νησιού.

Ο δικηγόρος του 34χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί για συμμετοχή στη μεγάλη ληστεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», Χρήστος Μαυρομάτης, αναφέρει: «Κατανοητή η αντίδραση της Δικαιοσύνης, η οποία επέλεξε τον ακραίο δικονομικό δρόμο της προσωρινής κράτησης, αδικαιολόγητη όμως σε σχέση με τα ευρήματα της δικογραφίας. Δυστυχώς οι κατηγορούμενοι -νεαροί τοξικομανείς- πλήρωσαν όλη την κακή πλευρά του λεγόμενου lifestyle, όπως αυτό εκδηλώνεται στη Μύκονο. Είναι βέβαιο ότι η ιστορία θα ξεφουσκώσει και τελικώς η Δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις, ότι δηλαδή τρεις τοξικομανείς εξασφάλιζαν για τους ίδιους και για τους φίλους τους μικροποσότητες ουσιών».

Από την πλευρά του, ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος του τρίτου της ομάδας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθη ελεύθερος, επισημαίνει: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο εντολέας μου. Η εξέλιξη αυτή δεν με εξέπληξε γιατί από την πρώτη μέρα που ανέλαβα συνήγορος υπερασπίσεως μαζί με τον κ. Γιώργο Δρύλλη του είχα εκφράσει την εκτίμηση ότι είναι ιδιαιτέρως ασθενή τα ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία. Ο κίνδυνος βεβαίως που ελλοχεύει σε παρόμοιες υποθέσεις με μεγάλη δημοσιότητα και πολλές υπερβολές είναι να υπάρξει δυσμενής για τον κατηγορούμενο εξέλιξη υπό το αφόρητο επικοινωνιακό βάρος της υπόθεσης. Είναι εξαιρετικά παρήγορο για την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης το γεγονός ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί του Πρωτοδικείου Σύρου λειτούργησαν και αποφάσισαν με κριτήριο αυστηρά και μόνο το περιεχόμενο της δικογραφίας, πράγμα που οφείλει να πράττει κάθε ανακριτής και εισαγγελέας σε όλη την επικράτεια. Είναι καιρός πλέον να εκριζωθεί η παρωχημένη αντίληψη ότι καλός δικαστής είναι ο αυστηρός και σκληρός δικαστής. Χαίρομαι που στην περίπτωση του εντολέως μου η απόφαση ελήφθη μόνο κατά συνείδησιν και χωρίς να υπεισέλθουν άλλα κριτήρια και σκοπιμότητες».

Διαβάστε πώς εμπλέκεται πρώην παίκτρια του Next Top Model στην υπόθεση κοκαΐνης της Μυκόνου και πώς εμπλέκεται γνωστός Υπουργός και εστεμμένη στο σκάνδαλο με την κοκαΐνη στη Μύκονο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.