Άνοιξε το Paypal; Capital controls, ebay, αγορές εξωτερικού με κάρτα

Μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο συγκεντρώνει η είδηση για χαλάρωση των capital controls. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες για αγορές στο εξωτερικό ή αν άνοιξε το Paypal.

Θετικά νέα για τους φανατικούς των διαδικτυακών αγορών έφερε η είδηση για τις επτά αλλαγές στα capital controls που επιτρέπουν τις συναλλαγές με εξωτερικό. Συγκεχυμένες είναι όμως οι πληροφορίες για το αν αυτό σημαίνει οτι οι κάρτες και το paypal λειτουργούν ξανά για εξωτερικό.

Μια έρευνα σε forums και blogs αποκαλύπτει πληθώρα σχολίων γύρω από το αν οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες λειτουργούν και πάλι για αγορές στο εξωτερικό.

Πολλοί χρήστες αναφέρουν οτι έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία ελληνικές κάρτες σε μεγάλες ξένες ιστοσελίδες, όπως το Amazon, Ebay, Rentalcars. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και αναφορές για αποτυχίες. Μια δοκιμή πάντως αξίζει.

Όσον αφορά το αν άνοιξε το Paypal, εδώ οι γνώμες διίστανται. Πολλοί χρήστες κάνουν απόπειρες αγοράς στο εξωτερικό απο ebay με paypal και απο aliexpress με alipay.

Από τη μια, υπάρχουν αναφορές για χρήστες που έλαβαν το παρακάτω μήνυμα από το Paypal: “Dear Customer, Please be informed that Instant TopUp through Eurobank is temporarily unavailable. All the transactions sent to this bank since 27th June will be automatically returned to the remitter´s bank account. Please also note, that you can use the “Other bank” option to top up your PayPal account. Thank you for understanding.”

Από την άλλη, θραύση κάνει ένα ποστ σε μεγάλο φόρουμ που περιγράφει πώς να “φορτώσετε” τον λογαριασμό Paypal με την κάρτα σας και να κάνετε αγορές στο εξωτερικό.

Διαβάστε πώς να κάνετε παράκαμψη στα capital controls μέσω paypal και να πραγματοποιήσετε αγορές στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.