Υπέρλαμπρη η υπουργός Τουρισμού για την πανσέληνο: Σόου Πρωτοψάλτη-Ψινάκη [video]

Πού τραγούδησε η υπουργός Τουρισμού πλέον Άλκιστης Πρωτοψάλτη; Τι σόου έδωσαν με τον Ψινάκη;

Μπορεί την Παρασκευή να ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού, ωστόσο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν ακύρωσε την συναυλία της χθες, Σάββατο, με την αυγουστιάτικη πανσέληνο στο Μαραθώνα.

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, υπό τη λαμπρή πανσέληνο του Αυγούστου, στήθηκε στο Μαραθώνα από τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη η συναυλία του καλοκαιριού με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που μόλις την Παρασκευή ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού. Την… παράσταση όμως έκλεψαν, όχι τα τραγούδια, το τοπίο, η μουσική, αλλά οι φαρμακερές ατάκες του Ηλία Ψινάκη, που πήρε το μικρόφωνο και δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω.

«Αυτό που πουλάει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός από όλα αυτά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτό κι είμαστε σε αυτό το χάλι. Ευτυχώς ο Μαραθώνας έχει πάρα πολλά αρχαία με σήμα κατατεθέν τον Τύμβο, που ήταν να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Δυστυχώς αυτό δε μας επέτρεψε να το κάνουμε το ΚΑΣ, το συμβούλιο των αρχαιολόγων. Η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν είναι όλοι τους άχρηστοι.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πολύ σπουδαίοι και με μόρφωση και με αξία» είπε ο δήμαρχος, που συνέχισε απτόητος και στόλισε όσους έκρινε πως έπρεπε: «Το πρόβλημα είναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ… που εμποδίζουν παρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα. Για αυτές που είπαμε θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε»!

Κατόπιν, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «γιατί δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Μαραθώνα και δεύτερον για την επιλογή του να κάνει υπουργό τουρισμού την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Αυτό το κορίτσι εδώ και πολλά χρόνια κι από μόνη της πήγαινε στο εξωτερικό κι έδωσε αυτήν ακριβώς τη συναυλία που δίνει σήμερα και το κάνει πρώτη φορά στην Ελλάδα για εμάς στον Μαραθώνα. Την ευχαριστώ προσωπικά. Χθες ορκίστηκε υπουργός και παρόλο που έχει τόσες ευθύνες δε μας κρέμασε», είπε συγκινημένος ο Ηλίας Ψινάκης και απένειμε στην υπουργό Τουρισμού το μετάλλιο της λεγεώνας του Μαραθώνα, το οποίο έχει επίσης δώσει στον Tom Hanks και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η μεγάλη συναυλία ξεκίνησε τελικά στις 21:30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έναρξης του Μαραθωνίου Δρόμου, που ήταν κατάμεστος από κόσμο.

Το παρών στη συναυλία έδωσε και πλήθος επωνύμων. Μεταξύ αυτών, που παρευρέθησαν, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Φανή Χαλκιά, ο Δημήτρης Πετρόπουλος κι η Γιάννα Νταρίλη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πλέον υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού, εντούτοις, όπως δήλωσε λίγο μετά την υπουργοποίησή της, «δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει έστω και για λίγο τα μικρόφωνα». Ερχόμενη όμως στο Μαραθώνα με την καλλιτεχνική της ιδιότητα δεν θέλησε να κάνει καμία πολιτική δήλωση, ούτε όταν ο Δήμαρχος την όρισε πρέσβειρα Πολιτισμού του δήμου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, καθώς τα σχέδια του κ. Ψινάκη, η συναυλία να γίνει στον Τύμβο του Μαραθώνα «ναυάγησαν», αφού έλαβε αρνητική απάντηση στο σχετικό αίτημά του από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια γι’ αυτή τη βραδιά, όπως γνωστοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Ψινάκης, την αφιερώνει -μεταξύ άλλων- και στις «ανοργασμικές» που του ανέτρεψαν τα σχέδια, καθότι «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα» κι ο ίδιος απεχθάνεται την όποια αρνητική ενέργεια…

Σημειώνεται πως η συναυλία ήταν η πρώτη εκδήλωση του “Marathon Foundation”, που σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη είναι ένας ιδιωτικός φορέας που μας δίνει χρήματα και δωρεές, ώστε να μπορούμε να ανακουφίσουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να κάνουμε Πολιτισμό».

Δείτε την Πρωτοψάλτη πάνω στο γαϊδουράκι με οδηγό τον Ψινάκη και γιατί έγινε υπουργός Τουρισμού η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.