“Ψαρούκλας” επιτέλους ο 40χρονος γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης: Γιατί μπαίνει στρατό, παραιτήθηκε

Γιατί μπαίνει στρατό ο 40χρονος γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης; Διαβάστε γιατί παραιτήθηκε.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να του κοστίσει και τη θέση του γραμματέα, καθώς θα είναι απών σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό ο 40χρονος Τάσος Κορωνάκης, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα αντικατάστασής του Τάσου Κορωνάκη ακόμη και στην επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό και με την, έστω και προσεκτικά, κριτική στάση που έχει τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο Τάσος Κορωνάκης δεν ανήκει στη στενή προεδρική φρουρά, αλλά στην εσωκομματική κίνηση των «53», που έχει πολυδιασπαστεί και μέρος της οποίας αντιτίθεται στο μνημόνιο. Εάν τελικά προκριθεί η άποψη της αντικατάστασής του φαβορί είναι στελέχη όπως ο Παναγιώτης Ρήγας, σημερινός υπεύθυνος του οργανωτικού, ο Νίκος Σκορίνης, ή ακόμη και ο Κώστας Πουλάκης εάν επιλεγεί ένα πιο έμπειρος πολιτικό στέλεχος και μεγαλύτερη εμβέλεια στην κοινωνία.

Σημειωτέον ότι είχε προκληθεί σάλο προ εβδομάδων όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Τάσος Κορωνάκης απέφευγε το στρατό επί περίπου μία δεκαετία. Σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει στη Βουλή 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επικαλούνταν επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλο Μητρώου.

Σύμφωνα με αυτά, ο Τάσος Κορωνάκης φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης του στρατού, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005!

Έκτοτε, όπως προέκυπτε τότε, χωρίς να υπάρξει επίσημη διάψευση, κηρύχθηκε «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης» και μηνύθηκε με βάση τις σχετικές διατάξεις.

Όπως υπαινισσόταν ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του, ο σημερινός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση ώστε η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει φύλλο κατάταξης!

Πιθανόν οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα να οδήγησαν τελικά και στη διευθέτηση δια αυτού του τρόπου, δηλαδή της στράτευσης έστω και τώρα.

Την παραίτησή του λοιπόν, από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τάσος Κορωνάκης ενώπιον της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη της Κουμουνδούρου ο Τάσος Κορωνάκης υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική «γραμμή» του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πόλωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος, σημειώνοντας πως μετά την πρωτοφανή μάχη που δόθηκε στην διαπραγμάτευση και την επτάμηνη διακυβέρνηση «απαιτείται μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια».

Ο Τάσος Κορωνάκης επέμεινε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κομβικό ρόλο έπρεπε να παίξει η δημοκρατία, η εσωκομματική συζήτηση και η ζύμωση με την κοινωνία, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της «γραμμής» του κόμματος ελέω του εκβιασμού που δέχτηκε η κυβέρνηση. Έβαλε όμως και κατά της απόφασης για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου.

την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, τόνισε πως δημιουργεί την αίσθηση μιας στρατηγικής ήττας της Αριστεράς αφού επιχειρείται η ωραιοποίηση του μνημονίου χωρίς καμία προετοιμασία για νέους εκβιασμούς.

Ωστόσο, αναφερόμενος την ίδια ώρα στην Αριστερή Πλατφόρμα υπογράμμισε πως τα στελέχη της φέρθηκαν σαν να ήταν έτοιμοι από καιρό για την σύγκρουση, καθώς και για το ότι χρησιμοποίησαν ανέξοδη ρητορεία για το εθνικό νόμισμα.

Ο Τάσος Κορωνάκης είπε, πάντως, πως θα παραμείνει στο κόμμα, προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ απηύθυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκκληση σε όλες τις πλευρές να υπερασπιστούν το ήθος της Αριστεράς και να απορρίψουν την «ανθρωποφαγία».

Διαβάστε ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Bild για τις εκλογές 2015 και ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.