Τα μπάνια του Τσίπρα στην Ερεικούσα και το «θολωμένο του μυαλό»

Πού κάνει διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας; Τι τον περιμένει μετά την χαλάρωση;

Η Ερεικούσα (ή και Ερείκουσσα) δεν ήταν μια τυχαία επιλογή από τον Αλέξη Τσίπρα για προορισμό καλοκαιρινών διακοπών.

Ως άλλος ερημίτης, ο πρωθυπουργός θέλησε να μείνει μόνος με τον εαυτό του και να διαλογιστεί για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει μπροστά του τις επόμενες εβδομάδες και δεν σηκώνουν άλλες αναβολές – άλλο αν έπαρχος στο νησί είναι ένας από τους παιδικούς του φίλους…

Τον Τσίπρα περιμένει ένας φθινοπωρινός γολγοθάς, με απρόβλεπτες εξελίξεις και άγνωστο τελικό προορισμό. Κατ’ αρχάς, αυτό που προέχει είναι να κλείσει και τυπικά η συμφωνία με τους εταίρους, ώστε η οικονομική ζωή να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα – αφού αυτό δεν θα γίνει με το γύρισμα ενός κουμπιού, αλλά θα πάρει χρόνο και θα γίνει βεβαίως αφού πρώτα αποφευχθούν σενάρια ολικής καταστροφής.

Το επόμενο βήμα για τον πρωθυπουργό είναι το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προαναγγείλει για το Σεπτέμβριο. Ο Τσίπρας δεν έχει να… απαλλαγεί μόνο από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Κι αν μεν για την πρώτη είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει τις δικές της, προσωπικές βλέψεις – οι οποίες είναι ευθέως ανταγωνιστικές απέναντι στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ που εκείνος οραματίζεται – και έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί αγκάθι στα πλευρά του Μαξίμου, για τον δεύτερο προκαλεί έκπληξη και απορία η στήριξη που του παρέχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το περιβόητο plan B του και τις υποκλοπές στο Taxis…

Σε ό,τι αφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με το πολιτικό παράδοξο να καταψηφίζουν μέτρα υλοποίησης της συμφωνίας 40 και πλέον βουλευτές της και να περνούν αυτά με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Σκεφθείτε π.χ. τον βουλευτή της ΝΔ στον ίδιο νομό με τον συνάδελφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρώτος έχει… ψηφίσει τα μέτρα, αν και αντιπολίτευση, και ο δεύτερος έχει καταψηφίσει, αν και κυβέρνηση, και το “γκελ” που έχουν αντίστοιχα στους ψηφοφόρους τους!

Έτσι, ο Τσίπρας θα προχωρήσει μόνος του με την ομάδα του, είτε δημιουργώντας ένα νέο κόμμα είτε εκδιώχνοντας από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ τους «επαναστάτες». Και αυτό μπορεί να γίνει είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, οι οποίες μοιάζουν πλέον αναπόφευκτες αργά το φθινόπωρο, ύστερα από την υλοποίηση κάποιων από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, για ένα και μόνο λόγο: για να μπορέσει με την «έξωθεν καλή μαρτυρία» τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να διεκδικήσουν ως αντάλλαγμα και «λάφυρο» από τους εταίρους τη ρύθμιση του χρέους.

Με όλα αυτά στο κεφάλι του, είναι μάλλον θετικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε το ακριτικό νησί για τις διακοπές του και όχι την… Ανταρκτική, για να απομονωθεί από εχθρούς και φίλους και να καθαρίσει το μυαλό του.

Δείτε τη «μνημονιακή» βίλα που έκλεισε ο Τσίπρας για τις διακοπές του και το νέο καλοκαιρινό λουκ του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.