Θρήνος για τον 3χρονο Αϊλάν: Το αγγελούδι που ξεβράστηκε στην Τουρκία. Ποια η ιστορία του

Ποια η ιστορία του 3χρονου Αϊλάν, που προκάλεσε παγκόσμιο θρήνο;

Παγκόσμια ανατριχίλα έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι φωτογραφίες με τα νεκρά σώματα δεκάδων παιδιών, που ξεβράστηκαν στις ακτές της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια αυτών και των γονιών τους να ξεφύγουν από τη δίνη του πολέμου της Συρίας.

Η “Ευρώπη εξάντλησε την ανθρωπιά της” είναι ίσως ο πιο εύστοχος τίτλος, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το τραγικό τέλος των αθώων παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Αποκορύφωμα της μαύρης αυτής μέρας για την ευρωπαϊκή ιστορία, αποτελεί ο θάνατος του 3χρονου Αϊλάν, ενός Κούρδου πρόσφυγα, ο οποίος πνίγηκε όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε και επιχείρησε να περάσει στην Κω αναποδογύρισε.

Η φωτογραφία του 3χρονου Αϊλάν κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, κάνοντας ακόμη και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν.

Ωστόσο, από την οικογένεια του 3χρονου Αϊλάν σώθηκε μόνο ο πατέρας, καθώς τόσο εκείνος, όσο και ο 5χρονος αδελφός του -μαζί με τη μητέρα του- πνίγηκαν την ίδια στιγμή.

Η οικογένεια του Αϊλάν από το Κομπάνι θα προσπαθούσε να φθάσει στον Καναδά, όπου έχουν μεταναστεύσει συγγενείς.

Η αδελφή του Αμπντουλάχ Τίμα Κούρντι δήλωσε από το Βανκούβερ στην εφημερίδα Canada’s National Post ότι έμαθε από συγγενή το περιεχόμενο της τηλεφωνικής κλήσης του πατέρα της οικογένειας: «Η γυναίκα μου και τα παιδιά είναι νεκρά».

Η οικογένεια είχε καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου στις καναδικές αρχές, η οποία απορρίφθηκε τον Ιούνιο εξαιτίας των περιπλοκών που συναντούν οι αιτήσεις που προέρχονται από την Τουρκία.

Διαβάστε ποιο το εμετικό πρωτοσέλιδο της “Δημοκρατίας” για τους νεκρούς πρόσφυγες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.