Δημοσκόπηση Iskra, Εκλογές 2015: “Αυτά είναι τα πραγματικά ποσοστά” [video]

Ποια είναι τα ποσοστά που δείχνει η δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Iskra για τις εκλογές 2015;

“Όταν ακούει ο απλός κόσμος για δημοσκοπήσεις γελάει ειρωνικά. Κανένας δεν τις πιστεύει! Ιδιαίτερα οι νέοι τις θεωρούν, και όχι άδικα, εργαλεία του τυραννικού κλεπτοκρατικού κατεστημένου. Οι νέοι και οι πληβείοι δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις και οι τελευταίες σπανίως απευθύνονται σε αυτούς.

Τα δημοσκοπικά δείγματα είναι χιλιοχρησιμοποιημένα και εν γνώσει τους αποτυχημένα. Πολύ περισσότερο όταν οι μετρήσεις γίνονται τον Αύγουστο!

Οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόν συνεννόησης των δημοσκόπων και πολιτικής σκοπιμότητας και όχι απαντήσεων των πολιτών. Το μαγειρείο, η ψευτιά και η αλλοίωση πάνε σύννεφο, πέραν του ότι σε περίοδο που οι πολίτες φτύνουν τις δημοσκοπήσεις, καμιά δεν μπορεί να προσεγγίσει τις λαϊκές τάσεις.

Γι’ αυτό και οι δημοσκοπήσεις έχουν γίνει ρεζίλι και ρεντίκολο σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν το βάζουν, όμως, κάτω. Όσο πιο έξω πέφτουν, τόσο επιμένουν στο ψέμα και την παραχάραξη. Είναι αρκετά τα λεφτά και πολύ μεγαλύτερα τα συμφέροντα που διακυβεύονται. Στο ίδιο και χειρότερο έργο θεατές και σε αυτή την εκλογική μάχη.”

Αυτά αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα και επιτίθεται στις δημοσκοπήσεις, μέσω της ιστοσελίδας Iskra, τους οποίους κατηγορεί ότι «ψηφίζουν μνημόνια» και δίνει στη δημοσιότητα τις δικές της εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με αυτές, το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος μετά τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που επικαλείται η ιστοσελίδα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22%, ΝΔ 24%, ΛΑ.Ε. 10%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 8%, ΠΟΤΑΜΙ 6%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ 3,5%, ΛΕΒΕΝΤΗΣ 3,2%. Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας το λινκ που στέλνει στη σελίδα των αποτελεσμάτων έβγαζε σφάλμα.

Δείτε το βίντεο με τη δημοσκόπηση της Iksra για τις εκλογές 2015:

Διαβάστε τι γράφει η εφημερίδα Guardian για τις δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα στις εκλογές 2015 και πώς βλέπει τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2015 ο ξένος τύπος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.