Δημοσκόπηση Metron Analysis, Εκλογές 2015: πώς άλλαξε η πρωτιά, ντέρμπι με Μεϊμαράκη-Τσίπρα

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εκλογές 2015;

Τη Νέα Δημοκρατία θέτει στη θέση του οδηγού με οριακό προβάδισμα νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εκλογές 2015. Η εταιρία δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 11,3% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Σημειώνεται ότι η πρώτη δημοσκόπηση που έδειξε την ΝΔ ως πρώτο κόμμα είναι αυτή της GPO την Τετάρτη. Σε αυτή, η ΝΔ λάμβανε 25,3% έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εμφανίζεται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 47% θετικές γνώμες και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 43%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 41%, η Φώφη Γεννηματά με 33%, ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 23%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 17% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.

Στη σημερινή δημοσκόπηση, όπως προαναφέρθηκε, έχει περάσει μπροστά η ΝΔ με 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝΕΛ με 2%. Στο 11,3% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Διαβάστε τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Τρίπρα-Μεϊμαράκη και τι δείχνουν τα στοιχήματα για τις εκλογές 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.