Δημοσκόπηση MRB, Εκλογές 2015: Νέα δεδομένα στη μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB για τις εκλογές 2015;

H δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Star δίνει ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα δύο κόμματα στη δημοσκόπηση MRB συγκεντρώνουν 25,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η ΛΑΕ με 3,6%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό 32,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση MRB για τις εκλογές 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%.

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση MRB, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 3,7,1% των πολιτών επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δείτε τα ποσοστά της δημοσκόπησης MRB για τις εκλογές 2015:

δημοσκοπηση

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος γύρος μετρήσεων δείχνει μια αμφίρροπη αναμέτρηση με εναλλασσόμενο προβάδισμα, καθώς στις περισσότερες -δημοσιευμένες και μη- δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, η διαφορά που χωρίζει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είναι μικρότερη της μίας εκατοστιαίας μονάδας και, σε κάθε περίπτωση, εντός των ορίων του στατιστικού λάθους, γεγονός που σε αυτή τη φάση καθιστά παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή.

Η τάση, ωστόσο, που διαμορφώνεται, ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ενισχύεται διαρκώς η δημοφιλία του αρχηγού της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε αρκετούς δείκτες έχει ξεπεράσει το βασικό αντίπαλό του, τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Και παρότι από τη Συγγρού τηρούν εν γένει χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τους πανηγυρισμούς, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κλείσιμο της ψαλίδας θα λειτουργήσει ενισχυτικά και για την παράσταση νίκης, στην οποία η ΝΔ, μέχρι στιγμής, αν και πλησίασε, δείχνει να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι γράφει η εφημερίδα Guardian για τις δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα στις εκλογές 2015 και πώς βλέπει τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2015 ο ξένος τύπος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.