Αποποιείται των ευθυνών ο Ερντογάν: Η προκλητική δήλωση για το “νεκροταφείο μεταναστών”

Ποια η απαράδεκτη δήλωση του Ερντογάν για τον θάνατο των μεταναστών στις ακτές της Τουρκίας;

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τη διπλή τραγωδία με θύματα τα δύο μικρά αδέρφια τον Γκαλίπ και τον Αϊλάν Κουρντί.

Αντί τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη ή να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία της θείας των δύο μικρών αγοριών ότι η οικογένειά τους είχε δεχθεί πρόσκληση από τον Καναδά και ότι οι τουρκικές αρχές δεν τους έδιναν βίζα ωθώντας τους στην επιλογή του επικίνδυνου ταξιδιού προς την Ελλάδα με την τραγική κατάληξη που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε και τα ρέστα από τους Ευρωπαίους.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο μεταναστών, μοιράζονται την ευθύνη για κάθε νεκρό πρόσφυγα», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα ζητώντας να λογοδοτήσει… όλη η ανθρωπότητα!

Επιχείρησε μάλιστα να φανεί ανθρωπιστής υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία το πλαίσιο μιας πολιτικής “ανοικτών θυρών”, φιλοξενεί σήμερα σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα τους.

Διαβάστε ποια τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του 3χρονου Αϊλάν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.