Συγκλονίζει ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: “Τα παιδιά μου γλίστρησαν…”

Tι αποκάλυψε ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν;

Ράπισμα στην καρδιά και τη συνείδηση όλων όσων παρακολουθούν συγκλονισμένοι την εικόνα των πνιγμένων παιδιών στα τουρκικά παράλια είναι τα λόγια του πατέρα του 3χρονου Αϊλάν και του 5χρονου Γκάλεμπ από τη Συρία.

O πατέρας του μικρού Σύρου, ηλικίας 3 ετών, που πνίγηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας και οι φωτογραφίες του άψυχου σώματός του προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, περιέγραψε σήμερα ότι οι γιοι του «του γλίστρησαν από τα χέρια» όταν το πλοιάριο με το οποίο ταξίδευαν προς την Ελλάδα βυθίστηκε. Και η 27χρονη μητέρα τους πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου.

«Είχαμε σωσίβια διάσωσης όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι από τους επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» είπε ο Αμπντάλα Σενού στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δεν μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξήγησε ο Σενού. «Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» προσέθεσε ο πατέρας.

Ο άνδρας, με καταγωγή από την κουρδική πόλη Κομπάνι ανέφερε επίσης στο Dogan ότι είχε επιχειρήσει και άλλη φορά -μάταια ωστόσο- να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Τότε, το πλοίο τους αναχαιτίστηκε από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Διαβάστε ποια η τραγική ιστορία του 3χρονου Αϊλάν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.