Συγκινεί ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: “Θέλω να θάψω τα παιδιά μου και να…”

Ποιες οι νέες σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα του νεκρού Αϊλάν;

Στο Βανκούβερ, που ήταν ο τελικός προορισμός των δύο μικρών αγοριών που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα στα νερά της Μεσογείου επιχειρώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Κω, η θεία τους Tima Kurdi έδωσε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας όλη την ιστορία της οικογένειας του αδελφού της.

Όλους τους κρίκους της αλυσίδας που στέρησε τελικά τη ζωή στα δύο αγοράκια και τη μητέρα τους και καταδίκασε σε εφ’ όρου ζωής οδύνη τον πατέρα τους.

Η αδελφή του τραγικού πατέρα Abdullah Kurdi ζει κι εργάζεται στην καναδική πόλη και σε εκείνη είχαν στόχο να φτάσει η αδικοχαμένη οικογένεια.

Όπως εξήγησε, ο αδελφός της, η γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους κατέληξαν στη λύση των λαθροδιακινητών μόνο αφότου η προσπάθειά τους να φτάσουν στον Καναδά απορρίφθηκε από τις Αρχές της χώρας.

Αποκάλυψε επίσης πως η 27χρονη μητέρα δεν ήταν υπέρ αυτής της λύσης καθώς δεν ήξερε κολύμπι…

«Δεν ξέρω κολύμπι, φοβάμαι το νερό… Αν κάτι γίνει; Δεν θέλω να πάω», της είχε πει στο τηλέφωνο μια εβδομάδα πριν ξεκινήσουν το μοιραίο ταξίδι.

«Φοβάμαι πραγματικά πάρα πολύ, ανησυχώ γι’ αυτόν, του είπα να μην γυρίσει στο Κομπάνι»», είπε, «αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ανησυχώ πολύ για την ασφάλειά του, ειδικά μετά από ό,τι έγινε. Θέλω να είναι πια ασφαλής».

Η Kurdi περιέγραψε και τον σπαρακτικό διάλογο με τον αδελφό της χθες το πρωί. «Μου είπε: η Τουρκία δεν είναι η χώρα μας. Γεννήθηκαν στο Κομπάνι και εκεί θέλω να πάω». Θέλει να μείνει δίπλα στους τάφους τους, να τους δώσει τροφή και νερό…Θέλει να δώσει στον Galip μια μπανάνα, το αγαπημένο του φαγητό. Μου είπε: Για ποιον θα την αγοράσω τώρα; Αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να την αγοράσω».

Μιλώντας νωρίτερα στο CNN ο Abdullah είχε πει: «Δεν θέλω τίποτα άλλο από αυτό τον κόσμο. Θέλω μόνο να θάψω τα παιδιά μου και να κάτσω δίπλα τους μέχρι να πεθάνω».

Όπως είπε η γυναίκα, ο αδελφός της είναι ικανοποιημένος που οι τραγικές φωτογραφίες του νεκρού γιου του ευαισθητοποιούν περισσότερους ανθρώπους για την κατάσταση των εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία.

«Θλίβομαι που χρειάστηκε αυτή η τραγωδία για να κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει», είπε η Tima, «ο Abdullah μού είπε: έπρεπε να είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου που θα αφυπνίσουν τον κόσμο. Αν ήταν γραμμένο να γίνει έτσι, έτσι έπρεπε να γίνει».

Διαβάστε ποια η αντίδραση του πατέρα του Αϊλάν για τον θάνατο των παιδιών του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.