Σάλο προκαλεί το πτώμα παιδιού πρόσφυγα που βρέθηκε σε ακτή της Τουρκίας. Σκληρές εικόνες [φωτο, video]

Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά. Το μικρό αγόρι σύμβολο μιας ανείπωτης τραγωδίας.

Μέσα σε ένα τοπίο στην ομίχλη και τρελή υγρασία – σαν να σαπίζουμε, ίσως τελικά να γίνεται και αυτό – και μία πρωινή διάθεση γεμάτη θλίψη, οργή, απορίες για του κόσμου τα παράλογα βλέποντας αυτές τις εικόνες που πραγματικά ο μόνος τίτλος που τους ταιριάζει είναι “Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά – Το μικρό αγόρι σύμβολο μιας ανείπωτης τραγωδίας”, ξεκινάμε άλλη μία προεκλογική μέρα, χωρίς καμία ουσία … (έτσι για να λέμε κάτι που ίσως χάψουν οι πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι)

Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε σε μια παραλία σε ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Τουρκίας, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω, έκανε τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο. Έγινε ένα απόλυτο viral ενοχής, τύψεων, ανασφαλειών, θλίψης, αγανάκτησης και θυμού.

Γροθιά στο στομάχι της βολεμένης μας κοινωνίας που δυσανασχετεί από τους ανθρώπους αυτούς που έχουν “γεμίσει” έντρομοι την Ευρώπη, προσπαθώντας να σώσουν την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους.

Το χάσταγκ KiyiyaVuranInsanlik – που σημαίνει «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά» – έγινε το βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter, αφού οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν κατά κόρον.

Τα δύο πλοιάρια που μετέφεραν τους πρόσφυγες, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν Σύροι, είχαν αποπλεύσει ξεχωριστά από την περιοχή Ακιαρλάρ της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των τουρκικών λιμενικών Αρχών.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή, καθώς φορούσαν σωσίβια. Ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι έχουν σχεδόν σβήσει οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί δύο ακόμη πρόσφυγες που αγνοούνται.

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους, έφτασαν στα τουρκικά παράλια φέτος το καλοκαίρι με στόχο να περάσουν απέναντι, σε κάποιο ελληνικό νησί.

Ο τούρκος αξιωματικός είπε ότι περίπου 100 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το τουρκικό λιμενικό ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω.

Το βίντεο που περιέχει σκληρές εικόνες.

Και τι ειρωνεία … Εμείς ούτε να το δούμε δεν μπορούμε γιατί χαλάει την “αισθητική” μας, την “ηρεμία” και την ασφάλεια μας.
Σήμερα μόνο σκέψεις και προβληματισμοί για αυτές τις χαμένες ψυχούλες …
Καλημέρα …;;;

Δείτε το βίντεο με το πτώμα του παιδιού πρόσφυγα στην Τουρκία:

https://www.youtube.com/watch?v=uCx2XhFBpbk

Διαβάστε ποια είναι τα άγρια επεισόδια με τους παράνομους μετανάστες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.