Alpha Bank: Ανακοίνωση για καταθέσεις και αύξηση κεφαλαίου

Ποια πρόταση ανακοίνωσε η Alpha Bank προκειμένου να προετοιμάσει την ανακεφαλαιοποίηση και να διασφαλίσει τις καταθέσεις;

Υβριδικούς τίτλους αλλά και ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης συνολικής αξίας 1,083 δισ. ευρώ επαναγοράζει ο όμιλος Alpha Bank προκειμένου να βελτιώσει την κεφαλαιακή του επάρκεια.

Η πρόταση της Alpha Bank έχει περίοδο αποδοχής μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας προσφοράς στους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, αλλά και κατόχους ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds) προχώρησε η Alpha Bank στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την διασφάλιση για τις καταθέσεις.

Η Alpha Bank προτείνει στους κατόχους των παραπάνω τίτλων την ανταλλαγή τους με μετρητά ή με μετοχές με τους ακριβείς όρους ανά κατηγορία να μην έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η προσφορά αφορά σε τίτλους συνολικής ονομαστικής αξίας 1,08 δισ. ευρώ και 3 εκατ. δολαρίων, ενώ η περίοδος αποδοχής λήγει στις 16 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του α τριμήνου οι ιδιώτες κατείχαν υβριδικούς τίτλους έκδοσης Alpha Bank ονομαστικής αξίας περίπου 94 εκατ. ευρώ, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 144 εκατ. ευρώ και senior bonds ονομαστικής αξίας περίπου 1,04 δισ. ευρώ.

Θεωρητικά η Alpha Bank θα μπορούσε να συγκεντρώσει από την προαιρετική κεφάλαια ως και 1,08 δισ. ευρώ καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της αύξησης κεφαλαίου για το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση της Alpha Bank εδώ.

Διαβάστε τι φοβούνται οι ελληνικές τράπεζες για κούρεμα καταθέσεων και την ανακοίνωση της Alpha Bank για τις περιουσίες και καταθέσεις των Ελλήνων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.