Πρόεδρος ΝΔ Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι επιλέγουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τι της ΝΔ

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον πρόεδρο της ΝΔ;

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, αναφορικά με τη μάχη ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, έχει ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα.

Από εκείνους που στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ψήφισαν ΝΔ, το 89% βλέπει θετικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το 64% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 59% τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το 41% τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Αντιθέτως, από εκείνους που ψήφισαν στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, το 53% βλέπει θετικά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον 34% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το 21% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 8% τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατηρεί ξεκάθαρο και ευρύ προβάδισμα στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, που κατά συντριπτική πλειοψηφία θα αποτελέσει και το εκλογικό σώμα που θα φτάσει στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.

Απ΄την άλλη, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, επίσης με ξεκάθαρη πλειοψηφία.

Οι υποστηρικτές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα έλεγαν ότι το παραπάνω εύρημα δείχνει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει πέρασμα και στον αντίπαλο πολιτικό χώρο.

Μόνο που… στην Ελλάδα ζούμε, και γνωριζόμαστε καλά. Οι ψηφοφόροι ενός αντίπαλου κόμματος, επιλέγουν για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκείνον που φαντάζει στα μάτια τους περισσότερο εύκολος και αδύναμος. Λιγότερο απειλητικός. Γιατί έτσι, ενισχύουν εξ αντανακλάσεως το δικό τους κόμμα.

Στην περίπτωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, η παραπάνω εικόνα “χαμηλής απειλής” για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται από το γεγονός ότι, τουλάχιστον μέχρι το 2019, δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, και θα περιοριστεί σε ρόλο… αντάρτικου από το πεζοδρόμιο.

Διαβάστε τι δείχνουν κρυφές δημοσκοπήσεις για τον πρόεδρο ΝΔ και ποιοι στηρίζουν Τζιτζικώστα για πρόεδρο της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.