Άλλη μια ήττα-ντροπή για την Εθνική: Ποια η απαράδεκτη ενέργεια του Χολέμπας [video]

Δε σταματά η κατρακύλα για την Εθνική. Πώς έχασε και από τη Β. Ιρλανδία; Ποια η απαράδεκτη ενέργεια του Χολέμπας;

Μετά την ήττα με 3-1 από τη Β. Ιρλανδία η Εθνική Ελλάδος επέστρεψε 30 χρόνια πίσω.

Το 1985 η προηγούμενη φορά που η Ελλάδα βρέθηκε στην τελευταία θέση προκριματικών για Euro ή Μουντιάλ.

Ευτυχώς που η Κυριακή δεν είναι μακριά κι έτσι θα πάρει τέλος αυτό το μαρτύριο που αποκαλείται προκριματικά EURO 2016. Το πρόβλημα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι μεγάλο, τεράστιο θα έλεγε κάποιος και γιατρειά δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Η ομάδα, όπως έδειξε και σήμερα, χρειάζεται «ηλεκτροσόκ», καθώς πραγματοποιώντας μια ακόμα τραγική εμφάνιση διασύρθηκε και από την Β. Ιρλανδία με 3-1.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα ακόμα και όταν παρουσιάστηκε ως ομάδα στο α’ ημίχρονο δέχθηκε γκολ και απλά στο δεύτερο κατέρρευσε μέσω δύο… κόρνερ, εμφανίζοντας το «σκιάχτρο» των περισσότερων αγώνων αυτής της προκριματικής φάσης.

Η Εθνική το μόνο που έκανε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ήταν να χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη με τον Τζιόλη στο 15′ να πιάνει την δεύτερη κεφαλιά και τον Μακγκόβερν να διώχνει με υπερένταση. Η δεύτερη στις καθυστερήσεις με τον Μήτρογλου μετά από προσπάθεια του Καρέλη να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 35′ οι Ιρλανδοί κατάφεραν να σκοράρουν. Σκόρερ ο Ντέιβις, ο οποίος μετά από ασίστ του Ντάλας νίκησε τον Καρνέζη κάνοντας το 1-0.

Στην επανάληψη η εικόνα της ομάδας μας ήταν ακόμα πιο τραγική. Ο βασικός λόγος ήταν πως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 2-0 μόλις στο 49′ με τον Νόργουντ και μετά ήρθε η κατάρρευση. Πριν καν το παιχνίδι φτάσει στην μία του ώρα, η Β. Ιρλανδία έκανε το 3-0 με τον Ντέιβις δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με τους παίκτες της Εθνικής να κοιτάζουν και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Το μόνο που έκαναν και αυτό πολύ αργά, ήταν να μειώσουν με τον Αραβίδη στο 87′ μετά από ασίστ του Τοροσίδη.

Αρνητικό ρεκόρ

Η Εθνική ομάδα, έμελλε να ζήσει την απόλυτη ταπείνωση στην προκριματική φάση του EURO 2016, μιας και για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκαν όμιλοι προκριματικών για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (πρώην Κύπελλο Εθνών) πριν τη διοργάνωση του 1968, καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε προκριματικό όμιλο.

Σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτό έχει συμβεί τρεις φορές. Στα προκριματικά του 1962, του 1978, αλλά και του 1986, όταν και σε διαφορά τερμάτων (σε όμιλο 4 ομάδων), κατετάγη τελευταία σε ισοβαθμία με την Αλβανία, μετά το ισόπαλο 1-1 στις 30 Οκτωβρίου του 1985 στα Τίρανα. Παρότι στην Αθήνα είχαμε επικρατήσει 2-0, μετρούσε η διαφορά τερμάτων με το συγκρότημα της γειτονικής χώρας να πλεονεκτεί. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις (προκριματικά Μουντιάλ του 1962 και του 1978) οι όμιλοι είχαν τρεις ομάδες.

Γίνεται κατανοητό και από τον πίνακα που ακολουθεί, πώς αν δεν πάρουμε ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τους Ούγγρους, αυτή θα είναι και η χειρότερη συγκομιδή των τελευταίων 30 ετών.

Ιστορία για Β. Ιρλανδία

Σήμερα στο Μπέλφαστ μπορεί από την μία να είχαμε μια ακόμα κατρακύλα της Εθνικής, αλλά είχαμε και το γράψιμο μιας θετικής ιστορίας (η αρνητική ήταν με το ρεκόρ χωρίς νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα). Την θετική ιστορία την έγραψαν οι παίκτες της Βορείου Ιρλανδίας, καθώς με την άνετη αυτή νίκη κατάφεραν να προκριθούν για πρώτη φορά στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο Euro 2016.

Οι… πράσινοι της Ιρλανδίας με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν με την ψυχή τους την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού της Γαλλίας. Στιγμές μοναδικές που μένουν χαραγμένες σε έναν ολόκληρο λαό.

Τσάνας: «Βαρύ το σκορ, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Ο Τσάνας είπε στον OTE TV: «Ήταν ένα παιχνίδι που κρινόταν η πρόκριση για τη Β. Ιρλανδία. Εμείς θέλαμε να την αντιμετωπίσουμε και δεν τα καταφέραμε. Ήταν το προτελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Β. Ιρλανδίας γιατί τους αξίζει η πρόκριση.

Στεκόμαστε στο γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Προσπαθήσαμε και δεν έχω παράπονο. Το 3-1 είναι βαρύ σκορ και δεν θέλει δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όμως αν το ημίχρονο ήταν διαφορετικό ίσως να μπορούσε. Αλλά έτσι δεν γίνεται τίποτα, ήρθαν και τα γκολ με τον τρόπο που ήρθανε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Το πρώτο γκολ ήταν δημιουργία της αντίπαλης ομάδας, αλλά τα δύο γκολ από στατικές φάσεις. Είναι ένας τρόπος που είχαμε δουλέψει όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι και πρέπει να το διαχειριστούμε».

Πέταξε τη φανέλα του στο γήπεδο ο Χολέμπας

Κάθε άλλο παρά σεβασμό στην Εθνική ομάδα και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Γουίντσορ Παρκ» για να την υποστηρίξουν έδειξε ο Χοσέ Χολέμπας.

Αμέσως μετά τη νέα ήττα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη Βόρειο Ιρλανδία (3-1) κι ενώ οι διεθνείς κατευθύνονταν προς την εξέδρα των Ελλήνων για να τους χαιρετήσουν, ο μπακ της Γουότφορντ αρνήθηκε να τους ακολουθήσει.

Παρά τις προτροπές που του έγιναν, λοιπόν, από τα μέλη του τεχνικού τιμ και την ένταση που είχε με τον Χρήστο Αραβίδη, όχι μόνο δεν πήγε προς την κερκίδα, αλλά πέταξε και τη φανέλα του στον αγωνιστικό χώρο κατευθυνόμενος για τ’ αποδυτήρια.

Αδικημένος από το σκορ νιώθει ο Κονέ

Πρέπει να ξαναβρεί τα πατήματά της η Εθνική και να προχωρήσει μπροστά σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κονέ, που μιλώντας μετά τη νέα ήττα με σκορ 3-1 από τη Βόρεια Ιρλανδία στάθηκε στο γεγονός πως την ομάδα φαίνεται πως την έχει ξεχάσει ακόμη και η τύχη…

Συγκεκριμένα:

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Περίμεναν πίσω για να βάλουν το γκολ. Καταλαβαίναμε πως το ματς θα κρινόταν σε αυτό. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες κυρίως από στατικές φάσεις αλλά δεν τα καταφέραμε. Το δεύτερο και το τρίτο γκολ που δεχτήκαμε ήταν τυχερά. Δεν αξίζαμε τέτοιο σκορ. Έτσι κι αλλιώς η πρόκριση είχε χαθεί, πρέπει να ξαναβρούμε τα πατήματά μας και προχωράμε.

Είχαμε πολύ μεγάλο κίνητρο. Θέλαμε νίκη ή θετικό αποτέλεσμα. Δεν νικά μόνο αυτός που έχει το κίνητρο. Υπάρχει η ποιότητα, η τύχη η οργάνωση. Παίζουν πολλά ρόλο. Θέλαμε θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν έγινε αυτό.

Μας αδίκησε λίγο το σκορ, δεχτήκαμε δύο τυχερά γκολ», δήλωσε ο διεθνής μέσος.

Θα ξανάρθουν οι καλές μέρες σύμφωνα με τον Μόρα

Καμία διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του δεν είχε μετά τη νέα ήττα της Εθνικής μας από τη Βόρειο Ιρλανδία (3-1) ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο Έλληνας στόπερ παραδέχθηκε ότι η διαδικασία των προκριματικών του Euro ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι οι καλές μέρες μπορούν να ξανάλθουν.

Κάτι που μπορεί να γίνει, όπως τόνισε, μόνο μ’ έναν προπονητή που θα έχει πλάνο και αρκετή υπομονή από τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=0IhzObGmnmk

Διαβάστε ποια η νέα απώλεια για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και γιατί κινδυνεύει με φυλάκιση 22 μηνών ο Λιονέλ Μέσι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.