Γιώργος Κατσιαντώνης: Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ορκιζόταν ενώ γεννιόταν ο γιος του [φωτο]

Μεγάλες στιγμές έζησε πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης.

Την ώρα που ο Γιώργος Κατσιαντώνης ορκιζόταν βουλευτής, το περασμένο Σάββατο, η γυναίκα του έφερνε στον κόσμο τον πρωτότοκο γιο του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης μπήκε εσπευσμένα στο τρένο, είδε εκεί το μωρό του για δύο ώρες και επέστρεψε στην Αθήνα, ξημερώματα Κυριακής, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, για τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Βουλής.

Ο 37χρονος βουλευτής Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, που έχει διατελέσει επί έξι χρόνια βουλευτής στο Κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ κι επέστρεψε στην Ελλάδα εξαιτίας ενός… love story, θα διηγείται για χρόνια όσα έζησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Από τη μέρα που εκλέχτηκα ζούσα με τον φόβο ότι ο μικρός θα μου τη σκάσει και θα βγει την ώρα που θα ορκίζομαι. Οταν αναβλήθηκε η ορκωμοσία της 1ης Οκτωβρίου λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, βεβαιώθηκα ότι θα γινόταν έτσι. Το σύμπαν συνωμότησε ώστε να μου τη φέρει ο πιτσιρικάς», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».

Το τηλέφωνό του χτύπησε την ώρα που έβγαινε από το Κοινοβούλιο, μετά την ορκωμοσία, μαζί με τον Βασίλη Λεβέντη και τα άλλα μέλη της ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων. Θα πήγαιναν για καφέ και συζήτηση κάπου στην πλατεία Συντάγματος. «Η Χριστίνα έχει μπει μέσα και γεννάει», του είπε ο αδελφός της γυναίκας του. Μια ώρα μετά, και ενώ περίμενε στον σταθμό Λαρίσης δέχτηκε τις ευχές του ίδιου: «Να σου ζήσει ο γιος!».

Στις 8:30 το ίδιο βράδυ έφτανε με το τρένο στη Λάρισα και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου είδε για λίγο το μωρό και τη σύζυγο, πριν αναχωρήσει και πάλι στις 12:30 τη νύχτα, αυτή τη φορά με το λεωφορείο. «Θα έχω να του το λέω όταν μεγαλώσει πως μου την έφερε. Εχει χάρη που είναι ”φτυστός εγώ”, και του το συγχωρώ», λέει ως… χαζομπαμπάς

Η γνωριμία με τον Λεβέντη

Στο περιθώριο της εκδήλωσης προσέγγισε τον Βασίλη Λεβέντη και συζήτησε για ώρα μαζί του.

«Είχα διαβάσει γι’ αυτόν στο Διαδίκτυο και θαύμαζα την επιμονή του να παίρνει μέρος επί 30 χρόνια σε εκλογές, χωρίς την παραμικρή οικονομική στήριξη, να χάνει συνεχώς και να μην το βάζει κάτω», μας λέει.

Επιτόπου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων τού έκανε την πρόταση να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Λάρισα.

«Μα, δεν έχουμε εκλογές. Ο πρωθυπουργός είναι στην Ευρώπη και διαπραγματεύεται», του είπε, για να πάρει την απάντηση: «Να μου το θυμηθείς, σε δύο μήνες από τώρα θα έχουμε εκλογές».

Ο Κατσιαντώνης απάντησε θετικά και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.
Το τρίμηνο που ακολούθησε, συνέβησαν τα τρία σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν τη ζωή του: Τον Αύγουστο παντρεύτηκε, τον Σεπτέμβριο εκλέχτηκε βουλευτής και τον Οκτώβριο ήρθε στη ζωή ο γιος του.

Διαβάστε γιατί τσακώθηκαν Λεβέντης-Ντόρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.