Τέλος εποχής για τη Google: τι αλλάζει στον κολοσσό

Ποιες οι μεγάλες αλλαγές της Google;

Όπως είχε προαναγγείλει εδώ και μερικούς μήνες, και υπενθύμιζει στους επενδυτές της με σημερινή της ανακοίνωση, η Google από απόψε Παρασκευή αλλάζει διάρθρωση, μεταβαίνοντας στο νέο εταιρικό σχήμα με την ονομασία Alphabet.

“H εταιρεία μας λειτουργεί άψογα σήμερα, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε ακόμα πιό διάφανη και πιο υπεύθυνη”, έγραφε ο 42χρονος συν-ιδρυτής στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο, ενώ όπως σημειώνει το Mashable, η μετάβαση στην Alphabet, ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων, ζυμώσεων και διεργασιών τουλάχιστον μιας τετραετίας.

Έτσι, μπορεί για τους επενδυτές, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα τμήματα και παραρτήματα της Google (Android, Google X, Google Glass, κ.α) η Alphabet να σημαίνει πολλά σε δομικό και οργανωτικό επίπεδο, όμως για τους απλούς καθημερινούς χρήστες η αλλαγή αυτή δεν θα τους επηρεάσει σχεδόν καθόλου.

Τα προϊόντα της Google, όπως η μηχανή αναζήτησης, παραμένουν ακριβώς τα ίδια με πριν, όπως και η λειτουργία καθώς και οι ονομασίες τους.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το TheNextWeb, “η ριζική αυτή αναδιοργάνωση της Google, σηματοδοτεί το τέλος εποχής μιας πολυπλόκαμης εταιρείας, η οποία αναζητά τρόπους να γίνει πιο ευέλικτη – και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς και σε τι θα εξελιχθεί”.

Διαβάστε πόσα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι της Google.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.