Χειρουργικό θαύμα: Αγόρι 16 μηνών αποκεφαλίστηκε εσωτερικά και επέζησε [φωτο]

Ποιο το χειρουργικό θαύμα για τον 16 μηνών Τζάκσον Τέιλορ;

Η λέξη «θαύμα» αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του Τζάκσον Τέιλορ, ο οποίος όταν ήταν μόλις 16 μηνών είχε ένα φρικτό τροχαίο ατύχημα με τη μητέρα του και την αδερφή του.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο επενέβαιναν τα τρία μέλη της οικογένειας Τέιλορ, ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 110 χλμ./ώρα, όταν συγκρούστηκε με το άλλο όχημα.

«Τρία αγόρια αποφάσισαν να γυρίσουν το αυτοκίνητό τους 360 μοίρες, με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω μας. Η σύγκρουση ήταν πολύ σφοδρή. Η 9χρονη κόρη μου ήταν αναίσθητη, ενώ ο 16 μηνών γιος μου ούρλιαζε. Τα μικροσκοπικά τους πρόσωπα αιμορραγούσαν», έγραψε η μητέρα του Τζάκσον.

Το τροχαίο είχε ως αποτέλεσμα το κεφάλι του μικρούλη να αποκοπεί εσωτερικά από το υπόλοιπο σώμα, με τους γιατρούς να πιστεύουν πως δεν θα καταφέρει να ζήσει.

Ο δρ Geoff Askin, ειδικός σε χειρουργεία σπονδυλικής στήλης, περιέγραψε τα τραύματα του Τζάκσον ως τα χειρότερα που έχει δει ποτέ. Η επέμβαση κράτησε πάνω από 6 ώρες και κατά τη διάρκειά της συνέδεσαν το κεφάλι του μικρού με το υπόλοιπο σώμα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιατρού, αυτός και η ομάδα του ένωσαν ξανά τους σπονδύλους με ειδικό σύρμα και στη συνέχεια τους σταθεροποίησαν με μέρη από τα πλευρά του μικρού.

«Τα περισσότερα παιδιά δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, αλλά ακόμα και αν τα κατάφερναν το πιθανότερο θα ήταν να μην μπορούσαν να κουνηθούν ή να αναπνεύσουν χωρίς εξωτερική βοήθεια», λέει ο δρ Geoff στο 7 News.

Ο Τζάκσον, όμως, είναι ένα θαύμα. Για ένα διάστημα θα φορά μηχανισμό στήριξης για να παραμένει το σώμα του σταθερό, με τους ιατρούς να εκτιμούν πως θα αναρρώσει πλήρως και θα αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες», δηλώνουν οι γονείς του.

Δείτε πώς είναι το μωρό Κύκλωπας και ποιο το μωρό που γεννήθηκε με δύο μύτες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.