Λίνα Αλεξίου: Γιατί το ΕΣΡ πέταξε έξω τη… μωρομάνα της Ζωής

Γιατί βρέθηκε εκτός ΕΣΡ η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου;

Μετά το επίδομα τέκνων, το οποίο και ελάμβανε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την… ανήλικη πρώην πρόεδρο της Βουλής, η Λίνα Αλεξίου ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Η γνωστή δημοσιογράφος, Λίνα Αλεξίου φαίνεται πως είναι ένα ακόμη θύμα της κρίσης, καθώς “πληρώνει” τις αλλαγές, που ψήφισε η κυβέρνηση.

Καθώς λοιπόν, αλλάζει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΡ η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η θέση της Λίνας Αλεξίου δεν έμεινε ανεπηρέαστη.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανήγγειλε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καταργείται ο νόμος που προβλέπει την ανανέωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ, γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών της σημερινής διοίκησης αποχωρεί την επόμενη ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Κατά συνέπεια από την προεδρία του ΕΣΡ απομακρύνεται και η κ. Λίνα Αλεξίου, μητέρα της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Εκτός αυτού ο κ. Παππάς έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πλέον το ΕΣΡ θα έχει την δυνατότητα να αναθέτει σε διεθνείς ελεγκτικές εταιρίες να ελέγχουν το οικονομικό προφίλ των υποψηφίων και την προέλευση των χρημάτων τους.

Επίσης, εξαιρούνται από τις διατάξεις οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ για τους περιφερειακούς η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας θα λαμβάνει υπόψη τον πληθυσμό, το ΑΕΠ και την μορφολογία του εδάφους.

Τέλος, θα προβλέπεται ματαίωση του διαγωνισμού σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός υποψηφίων.

«Μπορούμε από σήμερα το βράδυ να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα και σε πνεύμα συνεννόησης να παραδώσουμε καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» είπε ο υπουργός.

Διαβάστε σε ποιους τα έχωσε η μητέρα της Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.