Αυτό είναι το νέο 20ευρω: Πότε θα κυκλοφορήσει [video]

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο 20ευρω; Ποιες οι καινοτομίες του;

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το νέο χαρτονόμισμα διαθέτει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως επισημαίνεται, προκειμένου να ξεχωρίζει κανείς το γνήσιο από τα πλαστό κρατώντας το στο φώς και παρατηρώντας το γυναικείο πορτραίτο.

Το νέο χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη στις 25 Νοεμβρίου.

Παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το “παράθυρο με προσωπογραφία” στο ολόγραμμα.

Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο 20ευρω περιλαμβάνει επίσης έναν “αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα” και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.

“Το παράθυρο με προσωπογραφία αποτελεί πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ. “Είναι το αποτέλεσμα εργασιών του Ευρωσυστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης. Έτσι, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που τρέφουν 338 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη ζώνη του ευρώ για τα τραπεζογραμμάτιά τους”.

Το νέο 20ευρω είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς “Ευρώπη”, η οποία αντικαθιστά σταδιακά την αρχική σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ που τέθηκε σε κυκλοφορία το 2002. Μετά το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα, θα ακολουθήσουν τα επόμενα έτη τα νέα τραπεζογραμμάτια των 50, των 100, των 200 και των 500 ευρώ.

Δείτε πώς θα είναι το νέο 20ευρω:

Διαβάστε πώς να ξεχωρίσετε τα πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ και ποιος διάσημος χρησιμοποιεί χαρτονομίσματα αντί για χαρτί υγείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.