Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 530 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί η 3η δόση

Πότε θα καταβληθεί η 3η δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ;

Από τις 12-16 Οκτωβρίου θα καταβάλλει ο ΟΓΑ την γ’ δόση από το επίδομα τέκνων στους 635.000 δικαιούχους.

Από φέτος χάσαμε το αφορολόγητο της κλίμακας για τα παιδιά. Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, θα πρέπει να ξεχάσουν και το επίδομα που εισπράττουν μέσω του ΟΓΑ (και το οποίο φτάνει στα 530 ευρώ το δίμηνο σε ορισμένες περιπτώσεις). Και στη θέση αυτών τι;

Ένα «φτωχό» ταπεινό επίδομα το οποίο μπορεί να ξεκινάει από τα 13,3 ευρώ και να φτάνει μέχρι και τα 180 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Θα το εισπράξουν όλοι; Όχι, τουλάχιστον 420.000 οικογένειες με παιδιά (ένα ή περισσότερα) θα μείνουν εκτός.

Το ποσό που δικαιούστε θα το μάθετε εύκολα με ένα κλικ. Χρήσιμες θα σας φανούν και οι ακόλουθες χρηστικές πληροφορίες οι οποίες αποτυπώνονται στο περίφημο «πολυνομοσχέδιο»:

1. Το επίδομα θα είναι αφορολόγητο, δηλαδή δεν θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα
2. Θα καταβάλλεται ύστερα από αίτηση την 1η του επόμενου μήνα από την υποβολή της αίτησης (ακόμη δεν γνωρίζουμε που θα υποβάλλεται η αίτηση)
3. Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά (είτε είναι χωρισμένοι είτε είναι παντρεμένοι). Θεωρείται ότι έχουν παιδιά ακόμη και όσοι έχουν τέκνα ηλικίας έως 25 ετών που σπουδάζουν.

Από τις διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι ο αριθμός των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος ΟΓΑ είναι κατά πολύ αυξημένους σε σχέση με τους 500.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να χορηγηθούν έως τις 10 Οκτωβρίου, η καταβολή τους τελικά θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα.

Διαβάστε πότε ξεκινάει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και τι θα ισχύσει το 2015 με τις αποδείξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.