Πετρέλαιο θέρμανσης 2015: Απίστευτη τιμή, πόσο θα το πληρώσετε φέτος

Πού θα κυμανθεί η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης 2015;

Θετικά είναι τα νέα για τα περισσότερα νοικοκυριά αυτόν τον χειμώνα, καθώς φαίνεται πως η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι πιο προσιτή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η τιμή θα διαμορφωθεί σχετικά χαμηλά, λόγω των μειωμένων διεθνών τιμών.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης αργού, μετά το ξέσπασμα της χρηματιστηριακής κρίσης στην Κίνα.

Η παράλληλη ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί πρόσθετο θετικό παράγοντα διαμόρφωσης των τιμών στην εγχώρια αγορά σε χαμηλά επίπεδα.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές των καυσίμων θα κινηθούν πτωτικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στην παραμονή της τιμής του πετρελαίου στη διεθνή αγορά στα χαμηλά επίπεδα των 46 δολαρίων για το αργό και των 49 με 50 δολαρίων για το μπρεντ, εκτός και αν μεσολαβήσει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Με τη διατήρηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα σημερινά επίπεδα εκτιμάται ότι η λιανική τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα περίπου 0,86 ευρώ το λίτρο.

Ωστόσο στο υπουργείο οικονομικών ετοιμάζονται για την μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 50% που επιβάλει το Μνημόνιο.

Σημειώνεται, πως ο περιορισμός των δικαιούχων μέσω της αυστηροποίησης των κριτηρίων είναι ένα πιθανό σενάριο.

Διαβάστε πόσο θα αγοράζετε το πετρέλαιο θέρμανσης το 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.