Σαμαράς – Μεϊμαράκης: Κατινιές στη Βουλή. Γιατί δεν χαιρετήθηκαν καν

Γιατί δεν χαιρετήθηκαν καν μες τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης;

Απρόσμενη τροπή παίρνει ο εσωκομματικός πόλεμος στη ΝΔ ενόψει των εκλογών, καθώς οι σχέσεις του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και η ορκωμοσία στη βουλή και ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και βουλευτών δεν χαιρετήθηκαν καν.

Η ψυχρότητα οφείλεται στο γεγονός ότι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του. Πιστεύουν ότι η συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον έτερο διεκδικητή της ηγεσίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, δεν σηματοδοτεί προσπάθεια για την ενότητα της παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συναντηθεί με όλους τους διεκδικητές για την ηγεσία του κόμματος και δεν έχει αποσαφηνήσει ποιον από τους τέσσερις θα στηρίξει. Ωστόσο, τα βέλη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μέσω συνεργατών του, στόχευαν σήμερα το πρωί και τον κ. Σαμαρά.

Συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας με δημοσιογράφους, απέδιδαν στον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, τα οργανωτικά προβλήματα του κόμματος μετά από το συνέδριο του 2013.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής έκανε σαφές σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όλα δείχνουν ότι το ρήγμα στη ΝΔ βαθαίνει.

Ωστόσο, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε σήμερα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, λέγοντας ότι δεν ευθύνεται ο γραμματέας του κόμματος και τα μέλη της ΚΕΦΕ για το γεγονός ότι αρχικά απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του.

«Η απόφαση της ΚΕΦΕ ήταν τυπικώς ορθή και για αυτό ουδέποτε κατηγόρησα μέλη της ΚΕΦΕ ότι ενήργησαν με δόλιο τρόπο. Εφήρμοσαν κατά γράμμα τον κανονισμό. Είναι δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και πάνω στον πανικό μου δεν ενημέρωσα για αυτή την καθυστέρηση. Καμία αιχμή κατά της επιτροπής», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τα μέλη της ΚΕΦΕ και ιδιαίτερα τον κ. Παπαμιμίκο για την έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία έγινε δεκτή η ένστασή του και αποφασίστηκε ότι η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος προχωρά κανονικά.

Διαβάστε τι αποφάσισαν με την ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη για την υποψηφιότητά του στη ΝΔ και ποιος ήταν η τελευταία υπογραφή του Γεωργιάδη που καθυστέρησε την υποψηφιότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.