Taxisnet, εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: Bonus για ένα στα πέντε. Πώς να γλιτώσετε χρήματα

Πώς θα γλυτώσετε χρήματα με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ; Μπείτε στο taxisnet.

Ο λογαριασμός για 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι εκπτώσεων και απαλλαγών. Το υπουργείο Οικονομικών έχει κέφια και «χαρίζει» σε 30.000 φορολογούμενους.
Με «bonus» ένα στα πέντε εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ.

Βαρύς φόρος 3,2 δισ. ευρώ, αλλά μετρημένος σωστά όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, με 7 εκατομμύρια εκκαθαριστικά στον αέρα του Taxisnet και 30.000 χαρούμενους φορολογούμενους. Οι «χαρούμενοι» είναι αυτοί στους οποίους η εκκαθάριση έβγαλε φόρο κάτω από 1 ευρώ και μετά την πρόσφατη διάταξη νόμου, ΕΝΦΙΑ κάτω από 1 ευρώ δεν βεβαιώνεται και δεν είναι απαιτητός. Χαρίζεται.

Οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δούλεψαν στο φουλ και κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα να υπάρχει τουλάχιστον μία εβδομάδα περιθώριο έως την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Αν θα πληρωθεί η δόση στην ώρα της έως την επόμενη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, θα δείξει. Πέρυσι πάντως η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ, παρά την γκρίνια, έπιασε τους στόχους και μπήκαν στα ταμεία τα 2,650 δισ. ευρώ τα οποία είχαν προϋπολογιστεί. Ακριβώς τα ίδια με φέτος.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων έβγαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, βεβαίωση φόρων κοντά στα 3,2 δισ. ευρώ και τώρα η μεγάλη αγωνία του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι άλλη από το πόσα από αυτά τα έσοδα θα πληρωθούν.

Πέρυσι, η πρώτη εκκαθάριση ήταν εφιάλτης. Με βεβαιωμένους φόρους στα 3,5 δισ. ευρώ και τρελά λάθη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου αγρότης καλούνταν να πληρώσει για το μαντρί 5.000 ευρώ και για επτά στρέμματα σιτάρι άλλα έξι χιλιάρικα, χρειάστηκαν τέσσερις αλλεπάλληλες εκκαθαρίσεις για να έχουν οι φορολογούμενοι πλήρη και ακριβή εικόνα του ύψους των οφειλών τους.

Φέτος, μπορεί η εκκαθάριση να καθυστέρησε, αλλά φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο μοιράζονται φέτος 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα εκκαθαριστικά τα οποία αναρτήθηκαν όμως προσεγγίζουν τα 7 εκατομμύρια καθώς περιλαμβάνονται και 600.000 μηδενικά σημειώματα, τα οποία αφορούν κυρίως πρώην ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου είχαν μεταβιβάσει το ακίνητο για το οποίο εκλήθησαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ πέρυσι.

Χοντρικά, ένας στους πέντε ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαπιστώσει στο εκκαθαριστικό του ότι ο φόρος έχει μειωθεί είτε κατά 20% -εφόσον πρόκειται για κενό, μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο-, είτε κατά 50% έως και 100%, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Στα εκκαθαριστικά τα οποία έχουν αναρτηθεί έχουν περάσει ήδη εκπτώσεις και απαλλαγές από τον φόρο για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον έχουν χαμηλά εισοδήματα (οι εκπτώσεις ξεκινούν από ατομικό εισόδημα 9.000 ευρώ), ενώ παρέμεινε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Διαβάστε γιατί φοβούνται οι ελληνικές τράπεζες για το κούρεμα καταθέσεων και πώς τα capital control επηρέασαν τον Σκλαβενίτη και Βερόπουλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.