TAXISnet Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: Ποιοι έχουν έκπτωση και ποιοι απαλλάσσονται

Ποιοι έχουν έκπτωση και ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ; Δείτε τα εκκαθαριστικά στο taxisnet.

Ξεκίνησε το πρωί η ανάρτηση στο TAXISnet των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2016.

Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι, αφού χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό τους για να μπουν στο σύστημα taxisnet, θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι, ενώ διατηρήθηκε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται για άγαμο με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τ.μ., και η αξία της ακίνητης περιουσίας του (εκτός των αγροτεμαχίων) δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ εάν είναι άγαμος, τις 150.000 ευρώ αν είναι έγγαμος και τις 200.000 ευρώ για έγγαμο με δύο παιδιά.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται σε τρίτεκνους-πολύτεκνους και ΑΜΕΑ άνω του 80%, με εισόδημα έως 12.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Διαβάστε ποιους αφορούν τα νέα εκκαθαριστικά στο taxisnet με αύξηση φόρου 80 και 100% και μπείτε στο TAXISnet και εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.