«Σφάχτηκαν» Τσίπρας-Μεϊμαράκης: Φαρμακερές ατάκες και βολές στη Βουλή [video]

Ποια τα καυστικά σχόλια που αντάλλαξαν Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη Βουλή;

Κατακόρυφα ανέβηκε το θερμόμετρο στη βουλή, μετά από την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησε άγρια κόντρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το χρέος αλλά και τα «γαλάζια» εσωκομματικά.

«Εξαιρετική προεκλογική ομιλία κ. Μεϊμαράκη, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και ο λαός απεφάνθη, χάσατε πανηγυρικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, αμέσως μετά την ομιλία του, σημειώνοντάς του ότι το γεγονός ότι είναι προεκλογική περίοδος για το κόμμα του τον αναγκάζει να έχει αντίστοιχη ρητορική.

Εκανε επίθεση όμως στον κ. Μεϊμαράκη και για τα όσα είπε για το χρέος. «Για κακή σας τύχη η τοποθέτησή σας έρχεται λίγες ώρες μετά από την ιστορική ομιλία του Φρανσουά Ολάντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία ανέδειξε ως μείζον θέμα για την Ευρώπη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Με ποιους είστε λοιπόν σε αυτή τη μάχη;», ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης σήκωσε αμέσως το… γάντι, απαντώντας στις αναφορές για τα εσωκομματικά της ΝΔ, λέγοντας μάλιστα κάποια στιγμή «Κομμένο το καλαμπούρι»! «Δεν καταλαβαίνω το άγχος και τον εκνευρισμό σας για το ποιος θα είναι πρόεδρος της ΝΔ. Δεν είναι σωστό να παρεμβαίνετε τόσο σε αυτά. Μην έχετε τόση αγωνία, όποιος κι αν είναι πρόεδρος, η ΝΔ θα είναι συγκροτημένη και με την ίδια άποψη σε αυτά τα θέματα», απάντησε στον πρωθυπουργό και ακολούθησε ένα ακόμη καρφί.

«Εγώ δεν έκανα εκλογές για να λύσω το πρόβλημα με τον Λαφαζάνη, εσείς το κάνατε. Εμείς φιλικά θα το λύσουμε, μια παρέα είμαστε», είπε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έκανε πολιτικό λάθος γιατί αναμείχθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ. «Καταλαβαίνω γιατί το κάνατε, αλλά δεν περίμενα να πέσετε σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Λυπάμαι πραγματικά, άλλον Τσίπρα ήξερα», του είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στοιχεία του ΔΝΤ για το χρέος, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «φεσώσατε τη χώρα άλλα 90 δισ». Μάλιστα, βλέποντας την αντίδραση του πρωθυπουργού, του απευθύνθηκε στον ενικό, λέγοντας «Μην κάνεις έτσι, το αμφισβητείς;».

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του απάντησε ότι δεν είχε καμία διάθεση ανάμειξης στα εσωκομματικά της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική. «Κακώς το εκλάβατε ως ανάμειξη», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της μεταξύ τους στιχομυθίας, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πάει παντού… απροετοίμαστος. «Αφήστε ότι δεν διαβάσατε το προσχέδιο του προϋπολογισμού , κύριε Τσίπρα. Έτσι απροετοίμαστος πάτε παντού ρε παιδί μου. Δεν εκπροσωπείτε την χώρα έτσι. Εδώ τουλάχιστον δεν εκπροσωπείτε την κυβέρνηση. Έξω όμως διαβάστε κάτι και αν δεν θέλετε να σας τα δώσουμε εμείς», είπε και χαμογελώντας ρώτησε: «Που είναι ο κ. Τσακαλώτος; Πάλι λείπει;».

Δείτε τι έγινε στη Βουλή:

Διαβάστε τι φώναξε ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα στις προγραμματικές και δεν ακούστηκε ποτέ και ποια κουβέντα του Λεβέντη συγκίνησε τον Τσίπρα στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.