Volkswagen: 9.119 οχήματα στην Ελλάδα με «πειραγμένο» λογισμικό. Μάθετε αν είναι το δικό σας

Ποια οχήματα Volkswagen με «πειραγμένο» λογισμικό βρίσκονται στην Ελλάδα; Πώς να μάθετε αν είναι και το δικό σας;

Το σκάνδαλο μεγατόνων με τους ρύπους της Volkswagen έφτασε και επισήμως στην Ελλάδα.

Η Kosmocar AE, που αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο των αυτοκινήτων Volkswagen και Audi στην Ελλάδα, κατόπιν ενημέρωσης από την VW AG, εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις για το πόσα οχήματα VW (επαγγελματικά και επιβατικά) και Αudi στην Ελλάδα διαθέτουν κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189.

Τα οχήματα αυτά επηρεάζονται από το ζήτημα του «πειραγμένου» λογισμικού, καθώς και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την ενημέρωση των ιδιοκτητών και την αποκατάσταση του ζητήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για συγκεκριμένα μοντέλα με συγκεκριμένα έτη κατασκευής τα οποία εξοπλίζονται αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες τύπου EA 189.

Σχετικά με την ενημέρωση των ιδιοκτητών, όπως υπογραμμίζεται από την Kosmocar AE, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων VW και Audi, μέσω των ιστοσελίδων www.volkswagen.gr και www.audi.gr, να εισάγουν τον αριθμό του πλαισίου του αυτοκινήτου τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν το όχημα τους επηρεάζεται, ενώ μέσω των ίδιων ιστοσελίδων θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Στην συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες φίρμες του ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα παρουσιάσουν εντός του Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η ενημέρωση των κάτοχων των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

Επίσης όπως επισημαίνει η Kosmocar ΑΕ, τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα στην Ελλάδα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα δεν επηρεάζει τα καινούρια οχήματα προδιαγραφών EU6.

Διαβάστε πώς επηρεάζει τους Έλληνες το σκάνδαλο VW και τα σκάνδαλα της Volkswagen με ιερόδουλες, πάρτι με Viagra και εκατ. σε δωροδοκίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.