Κόλαφος οι κρυφές δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν για κυβέρνηση, εγκεφαλικά ο Τσίπρας

Τι δείχνουν οι νέες κρυφές δημοσκοπήσεις για κυβέρνηση και Τσίπρα;

Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση, καθώς τα μαντάτα που έρχονται από τις κρυφές δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, νέες μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση της δυσαρέσκειας.

Δηλαδή, αν και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δείχνει να τα καταφέρνει επικοινωνιακά, ωστόσο φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα που τα αποθέματα της εξαντλούνται.

Πάντως, μέχρι στιγμής τη διαφορά δεν την καρπώνεται κάποιο άλλο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τη Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, σκληρό πρέσινγκ δέχεται η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν τα ανοικτά «μέτωπα» της συμφωνίας και να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα, που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της υποδόσης και στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Για τον λόγο αυτό, Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο στρέφουν την προσοχή τους στο Eurogroup της Δευτέρας, με ξεκάθαρο στόχο να περάσουν τον κάβο και να ανοίξουν οι «κρουνοί» της χρηματοδότησης των 2 δισ. ευρώ.

Στο συρτάρι του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη το ισοδύναμο μέτρο που θα αντικαταστήσει τον συντελεστή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και «δεν είναι άλλο από τη φορολόγηση τυχερών παιγνίων και συγκεκριμένα το ΚΙΝΟ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr πηγές που έχουν άμεση γνώση της διαπραγμάτευσης.

Προστασία από πλειστηριασμούς

Όσο για το έτερο ανοικτό μέτωπο, αυτό των “κόκκινων δανείων”, όλα δείχνουν πως το οικονομικό επιτελείο θα προσέλθει στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόκειται για θέμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Π. Μοσκοβισί. Η κυβέρνηση, μάλιστα, εκτιμά ότι μπορεί να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

Ήδη στελέχη της κυβέρνησης δέχονται να υπάρξει υποχώρηση ως προς την «ποινή» των αφερέγγυων, όσων, δηλαδή, μπαίνουν στη ρύθμιση του νόμου Κατσέλη και δεν είναι συνεπείς στην πληρωμή της ρύθμισης που έκαναν. Ακόμα η πρόταση της ελληνικής πλευράς προβλέπει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς αν η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 300.000 για ζευγάρι με δύο παιδιά. Μ’ αυτή την πρόταση προστατεύεται περίπου το 80% των σπιτιών, σε αντίθεση με την πρόταση των δανειστών που το ποσοστό προστασίας πέφτει στο 17,5%.

Ένας «έντιμος συμβιβασμός» επομένως, θα μπορούσε να προστατεύει το 50% με 60% των σπιτιών, σύμφωνα με αξιωματούχο υπουργείου επί της πλατείας Συντάγματος.

Διαβάστε ποιος πατώνει σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.