Νέα «σφαλιάρα» Πούτιν στον προκλητικό Ερντογάν: «Νιετ! Δεν σου επιτρέπω να…”

Ποιες οι νέες απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ερντογάν;

Και ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας καλά κρατεί.

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης μετά την προκλητική στάση του Ερντογάν και το ηχηρότατο χαστούκι του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τούρκο.

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου SU-24 από τουρκικά F-16 στα συροτουρκικά σύνορα.

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ζήτησε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κλίμα, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από το Κρεμλίνο, εισπράττοντας ένα μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ».

«Απρόθυμοι να απολογηθούν οι Τούρκοι»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, τόνισε ο συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

«Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροσκάφος», απάντησε ο κ. Ουσάκοφ σε ερώτηση για το γιατί ο κ. Πούτιν αρνείται να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του.

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι έχει υπάρξει τουρκικό αίτημα για συνάντηση των δύο πρόέδρων, στο πλαίσιο της διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο κ. Πούτιν θα ενημερωθεί γι’ αυτό αργότερα εντός της ημέρας.

«Μην παίζετε με τη φωτιά! Δεν θέλω να σας κάνω κακό»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην “παίζει με τη φωτιά”, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα!

Οι νέες… πολεμοχαρείς δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Εξήγησε, μάλιστα, πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά.

Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε ποια η αστεία-προκλητική δήλωση Ερντογάν για το ρωσικό αεροσκάφος και τι ζητάει για την Αγία Σοφία η Ρωσία από την Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.