Ερντογάν: Η αστεία-προκλητική δήλωση για το ρωσικό αεροσκάφος. Τούρμπο ο Πούτιν

Ποια ήταν η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ρωσικό αεροσκάφος που θα προκαλέσει τον Πούτιν;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ την Τρίτη, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλιμακώσουμε το συμβάν. Απλώς υπερασπιζόμαστε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματά μας επί των συνόρων μας», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi από την τουρκική πολεμική αεροπορία, τονίζοντας ότι του ζητήθηκε «10 φορές σε διάστημα 5 λεπτών» να φύγει από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Βεβαίως δεν μπήκε στον κόπο ο αρχιψεύταρος να εξηγήσει πώς καλούσαν το αεροπλάνο επί 5 λεπτά ενώ αυτό παραβίασε, εάν παραβίασε, τον τουρκικό εναέριο χώρο μόνο για 17 δευτερόλεπτα. Ανατολίτικες σαχλαμάρες και πονηριές, από έναν κουτοπόνηρο Τούρκο που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι Τούρκοι δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροσκάφους όταν τον κατέρριπταν. «Ενημερωθήκαμε για την παρουσία ενός αεροσκάφους άγνωστης εθνικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Κι άλλο ψέμα, διότι οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές που έβλεπαν το αεροπλάνο να πέφτει φώναζαν ότι είναι ρώσικο και έχει καταγραφεί σε βίντεο αυτό. Μόνο ο Ερντογάν δεν ήξερε. Δεν το παίζει μόνο τρελός, το παίζει και ηλίθιος.

«Θα συνεχίσουμε τις ανθρωπιστικές μας προσπάθειες και στις δύο πλευρές των συνόρων. Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό που είπε «ανθρωπιστικές προσπάθειες» και στις δύο πλευρές των συνόρων δεν θα του βγει. Που να χτυπιέται ανάποδα.

Παρόλα αυτά ο Ερντογάν κατήγγειλε για μία ακόμη φορά τη ρωσική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Aλ Άσαντ.

«Κανείς δεν είναι αφελής», υπογράμμισε. «Εκείνοι (οι Ρώσοι) ισχυρίζονται ότι θέλουν να βάλουν κατά του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), όμως σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχουν μαχητές του Νταές. Πλήττουν τους Τουρκομάνους του Μπαγιρμπουκάκ», επέμεινε ο Ερντογάν.

Οι οποίοι είναι τζιχαντιστές σύμμαχοι της Αλ Κάιντα, συμπληρώνουμε εμείς. Γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να σιωπά στα όσα εξωφρενικά λέει ο παρανοϊκός ισλαμιστής της Άγκυρας.

Διαβάστε πώς απείλησε την Τουρκία ο Βλαντιμίρ Πούτιν και γιατί η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου δεν θα ξεκινήσει Παγκόσμιο Πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.