Γιάννης Πανούσης: Ποιους πολιτικούς “δείχνει” για τρομοκρατία

Ποιους πολιτικούς δείχνει ο Γιάννης Πανούσης για τρομοκρατία;

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να παιχτεί σήμερα η επόμενη πράξη του σίριαλ που πυροδότησε με τις δηλώσεις του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με τις οποίες ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν δεσμούς με άτομα προερχόμενα από το χώρο της τρομοκρατίας, οι οποίοι μάλιστα φέρονται σύμφωνα με τον κ. Πανούση να έχουν προχωρήσει και σε απειλές κατά της ζωής του.

Ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται σήμερα να καταθέσει τις καταγγελίες του για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενες από τις αποδείξεις, τις οποίες επικαλείται, στο γραφείο της Ευτέρπης Γκουτζαμάνη.

Τα πρόσωπα τα οποία «φωτογραφίζει» ο κ. Πανούσης παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει μετά τις καταγγελίες του, δεν πρόκειται για υπουργούς ή βουλευτές, αλλά για ενεργά μέλη της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, την Κυριακή ο νυν υπουργός, Νίκος Τόσκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πανούση, ρωτώντας τον για ποιον λόγο δεν τον ενημέρωσε εφόσον υπήρχαν απειλές για τη ζωή του, με τον πρώην υπουργό να απαντά ότι πρόκειται για πολιτικό και όχι αστυνομικό θέμα.

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού προκάλεσαν την οργή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο με μία λιτή και έντονα απαξιωτική ανακοίνωση πήρε θέση στο θέμα. «Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν χθες δηκτικά πως «όταν υπάρχουν απειλές κατά της ζωής σου δεν κόβεις βόλτες δίνοντας συνεντεύξεις αλλά απευθύνεσαι αμέσως στις αρμόδιες Αρχές. Πολλώ δε μάλλον εάν μέχρι πρότινος ήσουν ο πολιτικός υπεύθυνος των αρμόδιων αυτών Αρχών», αφήνοντας αιχμές για προβοκατόρικες δηλώσεις.

Οι δηλώσεις Πανούση που έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να προβληματίζει» ανέφερε ο κ. Πανούσης, επιμένοντας στις καταγγελίες που έκανε με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα για απειλές κατά της ζωής του από ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «που έχουν σχέση με τρομοκράτες».

Διευκρίνησε δε ότι «μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα για τις καταγγελίες του».

Ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης». Επίσης επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη».

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι την τελευταία απειλή κατά της ζωής του, την δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του, «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ποιοι απειλούν να σκοτώσουν τον Γιάννη Πανούση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.