Ήρθαν οι λίστες της Ελβετίας: Τρέμουν πολιτικοί και επιχειρηματίες – Για ποιους χτυπάει η καμπάνα

Ποιους καταδεικνύει η νέα λίστα από τις καταθέσεις στην Ελβετία;

Μετά την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, έρχεται η νέα λίστα από τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία να ταράξει τα νερά του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Σε πολιτικά πρόσωπα που στα μέσα της δεκαετίας του 2000 κινούνταν στους χώρους του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, και της ΝΔ αλλά και σε πλήθος πρωταγωνιστών της επιχειρηματικής ζωής αυτής της περιόδου, με διασυνδέσεις στο σύστημα, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η έρευνα στις νέες λίστες που παρέδωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η λίστα κρύβει εκπλήξεις αν και οι καταθέτες δεν αίναι 10.588 όπως αρχικά φάνηκε.

Το νούμερο αυτό αφορά αριθμούς λογαριασμών, με τις αρχικές ενδείξεις να μιλούν για λιγότερα φυσικά πρόσωπα, τα οποία όμως έχουν παραπάνω από έναν λογαριασμό.

Ενημερωμένοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι η εμπλοκή προσώπων του χώρου της πολιτικής έχει να κάνει με το γεγονός ότι καταθέσεις στους επίμαχους λογαριασμούς παραγματοποιήθηκαν εντός του 2006 και του 2007 και αφορούν την πρώτη χρονιά 2,9 δισ. και τη δεύτερη 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο γύρο ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά τη ροή χρήματος από τη χώρα μας προς το εξωτερικό γύρω σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών της κυβέρνησης Σημίτη, προμήθειες και άλλα κρατικά deals, ιδιαίτερα της τετραετίας 2003-2006.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται πρόσωπα που έχουν ήδη τεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών αλλά και νέοι πρωταγωνιστές της τότε περιόδου να βρίσκονται εντός των λιστών.

Διαβάστε πόσα δις. έσοδα θα έχει το ελληνικό δημόσιο αν φορολογήσει τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.