Πυροβολεί ο Νικολόπουλος: «Την επόμενη εβδομάδα θα πέσει η κυβέρνηση”

Ποιες οι βόμβες Νικολόπουλου για την Κυβέρνηση;

Για νέες… ανταρσίες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμφανίζεται βέβαιος ο Νίκος Νικολόπουλος τις οποίες τοποθετεί την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή το μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού.

«Από την κεντροαριστερά υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες, περιμένετε λίγο την επόμενη εβδομάδα θα το διαπιστώσετε κι εσείς.

Εσείς τι λέτε τώρα; Ότι έτσι θα περάσει; Και λοιπόν (αν χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία); Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Εδώ μιλάμε, δεν έκλαψε ο κόσμος γιατί χάθηκε το βασίλειο του ΠΑΣΟΚ…» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM για την εκτίμησή του σχετικά με το ενδεχόμενο νέων διαφοροποιήσεων.

Μιλώντας για την απόφασή του να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο είπε ότι «δεν θα μπορούσα ανάμεσα στην προστασία των Ελλήνων και στην προστασία των ελληνικών καρεκλών και κυβερνήσεων να επιλέξω την προστασία των Ελλήνων και εγώ είμαι υπερήφανος γι” αυτό».

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο είπε ότι «δεν θα κόψουμε την καλημέρα» και επέμεινε ότι «εγώ κατέβηκα συνεργαζόμενος με τον κ. Καμμένο. Μάλιστα, αν θα δείτε τα ψηφοδέλτια, είχανε πάνω και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι εμένα δεν μου έδωσε την έδρα ο κ. Καμμένος. Έτσι κι αλλιώς, την έδρα τη δίνουν οι πολίτες».

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του κ. Νικολόπουλου:

Για την απόφαση του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

«Μου έχει ξανασυμβεί και έχω αποδείξει ότι εγώ δεν απαλλοτριώνω κάτι από τις αρχές μου, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για αγαθά των πολιτών ιερά, όπως είναι το σπίτι, με αντιπαροχή υπουργική καρέκλα. Και το έχω αποδείξει και στο παρελθόν. Δεν θα μπορούσα λοιπόν και τώρα, παρά ανάμεσα στην προστασία των Ελλήνων και στην προστασία των ελληνικών καρεκλών και κυβερνήσεων να επιλέξω την προστασία των Ελλήνων και εγώ είμαι υπερήφανος γι΄ αυτό».

Για το αν μίλησε με τον Πάνο Καμμένο

«Όχι, χθες δεν έτυχε να μιλήσω, αλλά θα μιλήσουμε αύριο-μεθαύριο, δεν θα κόψουμε την καλημέρα. Είχαμε ένα συναρπαστικό ταξίδι, εγώ συνεχίζω αυτό το ταξίδι. Εγώ είμαι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Το επανέφερα στη μνήμη όσων δεν το θυμούνται (ότι ο κ. Καμμένος δεν επέστρεψε την έδρα στη Ν.Δ. όταν καταψήφισε). Εγώ κατέβηκα συνεργαζόμενος με τον κ. Καμμένο. Μάλιστα, αν θα δείτε τα ψηφοδέλτια, είχανε πάνω και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

Θέλω να σας πω λοιπόν ότι εμένα δεν μου έδωσε την έδρα ο κ. Καμμένος. Έτσι κι αλλιώς, την έδρα τη δίνουν οι πολίτες. Θέλουμε να υπάρχει μια φωνή εκεί πέρα, να θυμίζει και να απαντάει στο ερώτημα που όντως δεν απάντησα. Υπάρχει άλλη λύση; Θα πάμε στις επόμενες εκλογές και αν η ΝΔ μπει σε μια οικουμενική κυβέρνηση και αν μπει και το ΠΑΣΟΚ και αν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και αν είναι και ο Πάνος μαζί, εγώ θα υπάρχω σαν μια φωνή συνείδησης, ως μία φωνή που μπορεί να λεει «πάρ’ το και αλλιώς, κοίταξε το κι αλλιώς ακόμα και αν το αλλιώς δείχνει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο».

Γιατί από την κεντροδεξιά θα πρέπει να υπάρχει μία φωνή ανατροπής και αντίστασης. Από την κεντροαριστερά υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες, περιμένετε λίγο την επόμενη εβδομάδα θα το διαπιστώσετε κι εσείς. Εσείς τι λέτε τώρα; Ότι έτσι θα περάσει; Και λοιπόν (αν χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία); Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Εδώ μιλάμε, δεν έκλαψε ο κόσμος γιατί χάθηκε το βασίλειο του ΠΑΣΟΚ…»

Διαβάστε ποια τα νέα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση μετά τα 153 ναι στην ψηφοφορία και ποιον θέλει για πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας στην οικουμενική κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.