Σάλος με την Πηγή Δεβετζή: Βρέθηκε ντοπέ, τι θα γίνει με το Ολυμπιακό μετάλλιο

Τι θα γίνει με το μετάλλιο της ντοπέ Πηγή Δεβετζή;

Κεραυνός εν αιθρία για την Πηγή Δεβετζή και τον ελληνικό στίβο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε ότι ύστερα από επανάλεγχο βρέθηκε θετικό ένα δείγμα της αθλήτριας που είχε ληφθεί το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δείγμα που είχε δώσει τις ημέρες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα, όπου είχε καταλάβει την τρίτη θέση, με άλμα στα 15.04. Εάν ισχύει αυτό, τότε, θα της αφαιρεθεί το χάλκινο μετάλλιο.

«Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Τα δείγματα που λαμβάνονται από τους αθλητές συνήθως αποθηκεύονται και όταν βρεθεί κάποια νέα ουσία οι αρμόδιοι φροντίζουν να γίνει επανέλεγχος. Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Πηγής Δεβετζή εμπλέκεται σε ανάλογο θέμα καθώς στο παρελθόν και τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την IAAF διότι «απέτυχε σε έλεγχο ντόπινγκ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης περισσότερα από έξι χρόνια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.