Ποιες είναι οι δέκα πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Ποιες είναι οι δέκα πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο;

Με μικρές ανακατατάξεις σε σχέση με την περσινή λίστα, οι δέκα πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου, κατά κύριο λόγο τυχερές κληρονόμοι, διατηρούν αμύθητο πλούτο στην κατοχή τους.

Με συνολική περιουσία που ξεπερνά τα 250 δισ. δολάρια, ο πλούτος των δέκα είναι κάτι παραπάνω από το ΑΕΠ της χώρας μας για το 2014.

Ποιες είναι:

1. Κρίστι Γουόλτον
Περιουσία: 41,3 δισ. δολάρια

Δείτε τη φωτογραφία με την πρώτη πλουσιότερη γυναίκα:

christy-walton

Η χήρα του John Walton, ενός απο τους κληρονόμους του ιδρυτή της Wal-mart, η 66χρονη Christy Walton, είναι η πιο γενναιόδωρη φιλάνθρωπος των ΗΠΑ και η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο.

2. Λίλιαν Μπετανκούρ
περιουσία: 40,7 δισ.

Δείτε τη φωτογραφία με την Λίλιαν Μπετανκούρ:

liliane-bettencourt

Η πασίγνωστη κληρονόμος της L’ Oreal, Liliane Bettencourt, είναι σήμερα στα 93, η πιο πλούσια γυναίκα της Ευρώπης και η δεύτερη πλουσιότερη στον κόσμο.

3. Άλις Γουόλτον
Περιουσία: 38,6 δισ.

alicewalton_0

Μια απο τις κληρονόμους της πασίγνωστης αυτοκρατορίας Wal-mart, η 66χρονη Alice Walton χάνει για λίγο απο την νύφη της που κατέχει την πρώτη θέση στην λίστα.

4. Ζακλίν Μαρς
Περιουσία: 27,1 δισ.

Η 76χρονη κληρονόμος της γνωστής μας σοκολάτας Mars, Jacqueline Mars, ήταν μεχρι πρόσφατα η πλουσιότερη γυναίκα των ΗΠΑ.

5. Λορίν Πάουελ Τζομπς
Περιουσία: 19,8 δισ.

lorin

Η 52χρονη Laurene Powell Jobs, χήρα του γνωστού μας Steve Jobs, κληρονόμησε τα δικαιώματα του άντρα της στην Apple και την Walt Disney.

6. Σουζάνε Κλάτεν
Περιουσία: 17,4 δισ.

Η 54χρονη κόρη της 8ης πλουσιότερης γυναίκας, Susanne Klatten έχει και αυτή τις ρίζες του πλούτου της στην BMW και είναι η πλουσιότερη γυναίκα στην Γερμανία.

7. Αν Κοξ Σάμπερς
Περιουσία: 17 δισ.

Kόρη του γνωστού εκδότη και υποψηφίου με τους Δημοκρατικούς, James Cox, η 95χρονη Anne Cox Chambers κατέχει μεγάλο ποσοστό στην Cox Enterprises.

8. Τζοάνα Κουάντ
Περιουσία: 14,2 δισ.

Η Johanna Quandt, γυναίκα του ανθρώπου που αναγέννησε την BMW, κατείχε την 8η θεση στην λίστα μέχρι τον θάνατο της τον περασμένο Αυγουστο σε ηλικία 89 ετων.

9. Αμπιγκέιλ Τζόνσον
Περιουσία: 13,4 δισ.

Η 54χρονη Αμερικανίδα επιχειρηματίας Abigail Johnson είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fidelity International, που κληρονόμησε από τον πατέρα της.

10. Τζίνα Ράινχαρτ
Περιουσία: 11,7 δισ.

Επικεφαλής της εταιρείας Hancock Prospecting με ορυχεία, η 61χρονη Αυστραλιανή Gina Rineheart κληρονόμησε την περιουσία από τον πατέρα της.

Διαβάστε ποιες πλούσιες γυναίκες είναι οι γυναίκες της Βαρβακείου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.