Το πονηρό σχέδιο Τσίπρα για να «περάσει» το ασφαλιστικό από τη Βουλή

Ποιο το πονηρό σχέδιο Τσίπρα για να «περάσει» το ασφαλιστικό από τη Βουλή;

Τα αδύνατα δυνατά φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επιτύχει την πολυπόθητη συναίνεση και να περάσει το ασφαλιστικό από τη Βουλή, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, όπως λένε πληροφορίες από τα παρασκήνια του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ακόμα και με 120 ψήφους, σε περίπτωση π.χ. που απέχουν κάποια κόμματα από την ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή, ποντάρει στις πιέσεις που αναμένεται να ασκήσουν τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη ΝΔ όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Στο κενό φαίνεται πως έπεσε η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα για συναίνεση στο ασφαλιστικό, όταν πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος που είχε ο κ. Τσίπρας με την κ. Γεννηματά ήταν έντονος, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε αντιρρήσεις για την ατζέντα της σύσκεψης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον πρωθυπουργό ότι θα πάει στην σύσκεψη αλλά μόνο για να συζητήσει για το προσφυγικό και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν την ασφάλεια και τα εθνικά μας θέματα.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί διάλογο σε αυτό το επίπεδο για το ασφαλιστικό.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή).

Γι” αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση» είπε κατά πληροφορίες η κ. Γεννηματά στον κ. Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πάει στο Ασφαλιστικό.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολογώντας ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τις μέλλουσες γενιές, για να του απαντήσει η κ. Γεννηματά ότι και η Παιδεία είναι εθνικό θέμα αλλά έσπευσες να κάνεις αλλαγές με τον… Μπαλτά και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση.

Διαβάστε πώς ετοιμάζεται ξανά για εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και ποιον θέλει για πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας στην οικουμενική κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.