Διεθνής σάλος με τα tweet του Τσίπρα: γιατί έξαλλος ο Νταβούτογλου

Ποιο το σχόλιο Τσίπρα για τους Τούρκους πιλότους;

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του», γράφει η αγγλική εφημερίδα The Guardian που αποκαλύπτει ότι ενώ αρχικά ο κ. Τσίπρας ανέβασε στο twitter, τόσο στον Αγγλικό λογαριασμό, όσο και στον ελληνικό την επίθεση στον Τούρκο πρωθυπουργό, τελικά τα έσβησε από τον ξενόγλωσσο.

Ωστόσο, όπως γράφει και η εφημερίδα είναι «ασυνήθιστο» αυτό που συνέβη και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έσβησε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets.

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της Συνόδου, μπροστά στους 28 ηγέτες της ΕΕ, σε μια μέρα που η Τουρκία θέλησε να την παρουσιάσει ως μια τεράστια επιτυχία της. Οι φωτογραφίες, οι αγκαλιές και τα χαμόγελα ήταν πολλά, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ένα καυτό ζήτημα που ενόχλησε τον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και μάλιστα δημοσίευσε τις ατάκες του σε τέσσερα tweet.

Από την απάντηση και μόνο, η οποία έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, φάνηκε ο εκνευρισμός του κ. Νταβούτογλου ο οποίος πέταξε τη «μπάλα στην εξέδρα». Έγραψε στο δικό του προσωπικό λογαριασμό: «Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη επέτρεψέ μας να εστιάσουμε στη θετική ατζέντα.

Στη συνέχεια τα σχόλια του κ. Τσίπρα σβήστηκαν και ανέβασε το tweet που γράφει «Να μιλάμε με ειλικρίνεια για να φτάσουμε σε λύσεις».

Πάντως όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα στη Σύνοδο ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ξοδεύουν αδιάκοπα χρήμα για παραβιάσεις και αναχαιτίσεις. Αντί να επενδύσουμε σε συνεργασία και ανάπτυξη, δίνουμε πόρους σε οπλικά συστήματα. Και ενώ τα συστήματά αυτά είναι της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, δεν μπορούμε να πιάσουμε τους διακινητές», αφήνοντας αιχμές για την τουρκική στάση.

Διαβάστε πώς και ποιοι θα “τελειώσουν” την κυβέρνηση Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.