Δημοσκόπηση Interview: Γροθιά στο πολιτικό σύστημα. Ποιοι πατώνουν

Τι δείχνει το Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου στη νέα δημοσκόπηση Interview;

Νέα δημοσκόπηση-γροθιά στο πολιτικό σύστημα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Λίγους μήνες μετά την ψήφιση στη Βουλή του τρίτου μνημονίου αλλά και τη στιγμή που έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται, οι Έλληνες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ανησυχούν πιο πολύ για τη συνεχιζόμενη ύφεση αλλά και ότι φοβούνται για το μέλλον των παιδιών τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, η ανησυχία για την ύφεση είναι στην πρώτη θέση με 8,3.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους με 8,2 και με 7,7 το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους.

Σε υψηλό σημείο στη δημοσκόπηση βρίσκεται εύλογα και ο φόβος των Ελλήνων για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους ή της επιχείρησης τους με 7,3 και στη συνέχεια ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία εξτρεμιστικά στοιχεία.

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016 βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους με 6,2 και για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους με 5,8.

Ο μέσος όρος των απαντήσεων στο Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016 είναι στο 7,3.

Επισημαίνεται ότι η σχετική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα.

Διαβάστε πού έφτασε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση MRB και τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.