Δημοσκόπηση ΠΑ.ΜΑΚ: “Καμπανάκι” για την κυβέρνηση, τι λένε για οικουμενική και τη νέα… ΝΔ

Τι δείχνει η δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας;

Σε δύσκολη θέση βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονία που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ.

Η συντριπτική πλειοψηφία εκτιμά ότι η κυβέρνηση οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση ενώ ακόμη και οι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν το ίδιο.

Επίσης 4 στους 10 ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκτιμούν ότι μπορεί να κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβέρνησης όταν έρθουν τα μέτρα. Και πάνω από τους μισούς θέλουν, σε αυτή την περίπτωση, από τον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση. Το ίδιο επιθυμούν και 4 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας περιλαμβάνει ενδιαφέροντα ευρήματα και για το σύμφωνο συμβίωσης και για το μεταναστευτικό.

Ενώ αίσθηση προκαλούν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τα εσωκομματικά της ΝΔ. Το 44% θέλει να δημιουργηθεί νέο κόμμα, ενώ 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να παραμείνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, το 41% (τόσο του συνόλου όσο και των ψηφοφόρων της ΝΔ) εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να μετακινηθεί ιδεολογικά προς το κέντρο.

Διαβάτε τι δείχνει η δημοσκόπηση της Interview για τις εκλογές ΝΔ και ποιος έχει οριακό προβάδισμα στη δημοσκόπηση της Evoice για τις εκλογές ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.