Πέθανε η ηθοποιός και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ευτυχία Τσαμποδήμου. Βιογραφικό

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πρέβεζα με το θάνατο της ηθοποιού και υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευτυχίας Τσαμποδήμου.

Η Ευτυχία Τσαμποδήμου έγινε γνωστή μέσα από τις guest εμφανίσεις της στις σειρές «Cheek to cheek» και «Eκείνες και Εγώ».

Η Ευτυχία Τσαμποδήμου γεννήθηκε στην Πρέβεζα, σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης “ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ” και εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, στα δημοτικά περιφερειακά θέατρα και στην τηλεόραση.

Όπως αναφέρει το mypreveza.gr, ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας το 2004 και υποψήφια βουλευτής στην Πρέβεζα στις εκλογές το 2009 και το 2015.

Επίσης η Ευτυχία Τσαμποδήμου ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Α.Υ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο το 2010 και είχε συμμετοχή στη δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πρέβεζα και συμμετείχε στα κινήματα της πόλης όπως για την προστασία της ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ και στους αγώνες να μη χτιστούν και ιδιωτικοποιηθούν οι παραλίες.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Έφης Τσαμποδήμου, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι πάλεψε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα όταν την χτύπησε η αρρώστια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη την αγαπημένη μας Έφη Τσαμποδήμου, ηθοποιό, και αγωνίστρια της Αριστεράς από τα πολύ νεανικά της χρόνια. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, η Έφη ποιούσε ήθος αθόρυβα στην σκηνή, στην οθόνη και στην ζωή της. Από φοιτήτρια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και υπήρξε από τα πρώτα μέλη του Συνασπισμού. Αδιάλειπτα έδωσε το παρόν σε όλες τις μάχες, από όλα τα μετερίζια. Ήταν υποψήφια με τον Συνασπισμό στις εκλογές του 2004 και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και τον Γενάρη του 2015. Δεν σταμάτησε να πολεμάει ούτε όταν την χτύπησε η αρρώστια την οποία πάλεψε με την ίδια γενναιότητα και αξιοπρέπεια.

Έφυγε τόσο νωρίς, τόσο νέα. Δεν θα ξεχάσουμε το κουράγιο και το χαμόγελο της. Καλό ταξίδι κορίτσι».

Η Ευτυχία Τσαμποδήμου γεννήθηκε στην Πρέβεζα από μητέρα Λευκαδίτισσα και Πατέρα Αιτωλοακαρνάνα. Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης “ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ” και εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, στα δημοτικά περιφερειακά θέατρα και στην τηλεόραση.

Ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας το 2004 και υποψήφια βουλευτής στην Πρέβεζα στις εκλογές το 2009 και το 2015. Επίσης ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Α.Υ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο το 2010 και είχε συμμετοχή στη δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πρέβεζα και συμμετείχε στα κινήματα της πόλης μας όπως για την προστασία της ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ και στους αγώνες να μη χτιστούν και ιδιωτικοποιηθούν οι παραλίες μας.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι στην γενέτειρά της στον Κάβαλο Λευκάδας.

Διαβάστε σε τι ηλικία πέθανε η αδερφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αθηνά, και από τι πέθανε η σύζυγος του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Σοφία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.