Πάπας Φραγκίσκος: “Αυτά είναι τα τελευταία Χριστούγεννα της ανθρωπότητας…”

Τι δήλωσε ο Πάπας φραγκίσκος για τα φετινά Χριστούγεννα;

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε στα πλήθη που συναθροίζονται στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία για την ανθρωπότητα.

Στην αποκαλυπτική ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε την υπάρχουσα χαοτική κατάσταση του κόσμου και είπε πως σηματοδοτεί την αρχή των «έσχατων καιρών», και από το νέο έτος ο κόσμος είναι πιθανό να είναι εντελώς αγνώριστος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε να εννοηθεί στην ουσία ότι θα ξεκινήσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, επισημαίνοντας ότι η φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδος θα είναι ουσιαστικά μια «παρωδία», όπως δήλωσε και στον ναό Santa Maria μέσα στον Δεκέμβριο.

«Είμαστε κοντά στα Χριστούγεννα. Θα υπάρξουν φώτα, θα υπάρξουν εορτές , φωτεινά δέντρα, ακόμα και στολίδια ενώ ο κόσμος συνεχίζει να διεξάγει ένα ανελέητο και αιματηρό πόλεμο », είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος διευκρίνισε επίσης τις απόψεις του αυτές το Σαββατοκύριακο, λέγοντας στο πλήθος των πιστών Καθολικών στην κεντρική πλατεία ότι, «ενώ ο κόσμος λιμοκτονεί, και το χάος διευρύνεται, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων για εκείνους που επιλέγουν να τις γιορτάσουν, μπορεί να είναι οι τελευταίες τους».

Διαβάστε ποιο είναι το πικάντικο παρελθόν του Παπά Φραγκίσκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.