Ποια γνωστή ελληνική τράπεζα “βάρεσε” κανόνι: Τι θα γίνει με τις καταθέσεις

Ποια γνωστή ελληνική τράπεζα “βάρεσε” κανόνι;

Τίτλοι τέλους έπεσαν για την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου η οποία δεν κατάφερε να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Ετσι όπως ανακοινώθηκε το σύνολο των καταθέσεων που είχε και υπολογίζονται στα 95 εκατ.ευρώ περίπου, μεταβιβάζονται στην Εθνική τράπεζα. Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ σημειώνει ότι «οι καταθέσεις όλων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδας

Θέμα: Μεταβίβαση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. δεν διαθέτει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται κατ’ εφαρμογήν του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια μετά και την άπρακτη παρέλευση και της προθεσμίας που της είχε δοθεί γι΄ αυτό το σκοπό. Κατόπιν αυτού, η άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. ανακλήθηκε κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στον Κανονισμό (ΕΕ) 1024/2013.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 4335/2015, το ενδιαφέρον άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. και προέκρινε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας, που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι καταθέσεις όλων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.

Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κος Άθως Στυλιανού.

Η ανακοίνωση της Εθνικής

Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ανακηρύχθηκε ανάδοχος των καταθέσεων της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου.

«Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με την από 18 Δεκεμβρίου 2015 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος ανακηρύχθηκε ανάδοχος για το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει μόνο τις, πάσης φύσεως, καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, τις οποίες και εγγυάται.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, οι καταθέσεις μεταφέρονται στην Εθνική Τράπεζα. Η διαδικασία μεταφοράς και ενσωμάτωσή τους στα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας θα αρχίσει άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωσή της τους δικαιούχους των λογαριασμών που μεταβιβάζονται, τους οποίους και καλωσορίζει, για την ημερομηνία έναρξης της πλήρους εξυπηρετήσεώς τους από τα καταστήματα της».

Διαβάστε ποια ελληνική τράπεζα χρεοκοπεί και ποιο το μεγάλο ψέμα της Εθνικής Τράπεζας με τη φιλανθρωπία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.