Δημοσκόπηση Alco: Πανικός Τσίπρα, πώς τα πάει η ΝΔ του Μητσοτάκη

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Alco;

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μια εβδομάδα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην έρευνα της Alco για την εφημερίδα “Θέμα” στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 3,3% συγκεντρώνοντας 21,3 και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 18 (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου)

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.

H πρώτη δημοσκόπηση που κατέγραψε την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό ήταν αυτή που δημοσιεύτηκε χθες για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα δείχνει:

Aναλυτικά η πρόθεση ψήφου. Νέα Δημοκρατία: 23,6% ΣΥΡΙΖΑ: 19,9% Χρυσή Αυγή: 4,6% Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1% ΚΚΕ: 4,6% Ποτάμι: 2,2% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1% Ένωση Κεντρώων: 2,7% Λαϊκή Ενότητα: 2,3% Άλλο: 2,4% Άκυρο/Λευκό: 7,6% Δεν θα ψηφίσουν: 14,4% Αναποφάσιστοι: 7,1% ΔΑ: 2,4%

Στην ίδια δημοσκόπηση, προηγείται και σε δημοτικότητα ο Κ. Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε γιατί οι νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν πανικό στο Μαξίμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.