Το Colpo Grosso του Τσίπρα: Ποια πόρτα θα χτυπήσει για… βοήθεια ενόψει ασφαλιστικού

Πού ψάχνει βοήθεια για το ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας;

Έτοιμο φαίνεται πως είναι το colpo grosso του Μεγάρου Μαξίμου για περάσει τον Γολγοθά όχι μόνο του ασφαλιστικού αλλά και των επόμενων κρίσιμων νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, το κυβερνητικό επιτελείο βγαίνει πάλι στη γύρα προς αναζήτηση συμμάχων για το ασφαλιστικό.

Όπως λέγεται λοιπόν από τις πρώτες πόρτες που θα χτυπήσει ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτή της Ένωσης Κεντρώων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει -πριν πάει στη Βουλή το ασφαλιστικό– να γίνει η συνάντηση Τσίπρα-Λεβέντη.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο τελευταίος δεν είναι αρνητικός και υποστηρίζει ότι θα συναντήσει τον πρωθυπουργός μόλις ολοκληρώσει κάποια ταξίδια του. Ωστόσο, όπως διαμηνύει δεν θα δεχθεί τίποτα άλλο εκτός της οικουμενικής κυβέρνησης.

Μετά από δύο διαδοχικές χθεσινές συναντήσεις μεταξύ του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr τέθηκαν οι βάσεις για να υπάρξει μείωση της επιβάρυνσης, ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος, του κάθε ενδιαφερόμενου.

Ουσιαστικά, η πρώτη αλλαγή στο ασφαλιστικό αναμένεται να επηρεάσει κυρίως εκείνους τους νέους επιστήμονες (πχ δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς) που δεν έχουν πάνω από πέντε έτη επαγγελματικής δραστηριότητας.

Όμως σε αυτή την κατηγορία, τα συναρμόδια υπουργεία, προσανατολίζονται να προσθέσουν και όσους ανεξάρτητα απασχολούμενους, αποφασίζουν να αλλάξουν εντελώς επαγγελματική δραστηριότητα και στην ουσία και να ξεκινήσουν από την αρχή ένα νέο, εντελώς διαφορετικό, επάγγελμα. Για τις περιπτώσεις αυτές αναμένεται να τεθεί το όριο των 468 ευρώ το μήνα ως εισόδημα που επιφέρει εισφορές ύψους 93 ευρώ, ένα όριο που υφίσταται έτσι και αλλιώς για τους νέους αγρότες.

Από αυτό το ύψος και πάνω, θα τεθούν οι «κόφτες» ανάλογα με το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα. Σε πρώτη φάση, θα τεθεί το όριο των 20.000 ευρώ, όπου θα υπάρξει και πάλι προστασία των ανεξάρτητα απασχολούμενων, που θα βρίσκονται εντός αυτής της κατηγορίας.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και με όριο τα 30.000 ευρώ, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τους ανεξάρτητα απασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα υψηλό, δηλαδή πάνω από 45.000 ευρώ. Στην κατηγορία έως 55.000 ευρώ οι εισφορές θα προκύπτουν με βάση το 8πλάσιο του κατώτατου μισθού, ενώ από αυτό το ύψος μέχρι τα 65.000 ευρώ, οι μηνιαίες εισφορές θα προέρχονται ως αποτέλεσμα του 9πλάσιου του κατώτατου μισθού.

Οι τελικές παρεμβάσεις αναμένονται σήμερα, μετά τη συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 και μισή το πρωί και στην οποία θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των φορέων των ανεξάρτητα απασχολούμενων που θίγονται από την αύξηση των εισφορών (μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί), όπως επίσης και στελέχη από το οικονομικό επιμελητήριο.

Διαβάστε ποιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό προκαλούν αντάρτικα στην κυβέρνηση και ποιες συντάξεις σώζονται από τις νέες μειώσεις στο Ασφαλιστικό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.