Φορολογικές δηλώσεις 2016, TAXISnet: Ποιες οι νέες βεβαιώσεις που χρειάζονται οι εργαζόμενοι

Ποιες οι νέες βεβαιώσεις που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για τη φορολογική δήλωση 2016;

Ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2016. Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, Ιωάννης Μπάκας, έστειλε εγκύκλιο στα λογιστήρια των επιχειρήσεων, με την οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υποβληθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζόμενων.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στείλουν μέσω TAXIS τις βεβαιώσεις για τις αποδοχές των φορολογούμενων έως και τις 15 Φεβρουαρίου, ώστε μέχρι αρχές Μαρτίου να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2016.

Τι θα συμπεριλαμβάνουν αυτές οι βεβαιώσεις; Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

Το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών αμοιβών και εισοδημάτων

Το σύνολο των καθαρών αποδοχών

Το σύνολο των αναλογούντων και παρακρατηθέντων φόρων

Το σύνολο των ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις αρχές Μαρτίου όλοι οι φορολογούμενοι θα βρουν στο TAXIS το βασικό έντυπο Ε1 με προσυμπληρωμένα τα στοιχεία για τις αποδοχές και τους φόρους που παρακρατήθηκαν.

Εάν η διαδικασία ξεκινήσει πράγματι στις αρχές Μαρτίου, τότε οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο μήνες για να υποβάλλουν τη δήλωσή τους, καθώς σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου.

Διαβάστε ποιοι 850.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα δεχθούν νέες φοροελαφρύνσεις και πώς θα υπολογίζεται το αφορολόγητο χωρίς αποδείξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.