Το… Ποτάμι και όχι μόνο ξεβγάζει στη Συγγρού

Γιατί ο πανικός στο Ποτάμι από την εκλογή Κυριάκου;

Φαίνεται πως οι εκλογές στη ΝΔ και ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλούν αντιδράσεις ντόμινο όχι μόνο στο ίδιο το κόμμα, αλλά και στο πολιτικό γίγνεσθαι όλης της χώρας.

Έντονος προβληματισμός εκφράζεται στο Ποτάμι, με πολλά στελέχη να είναι νευρικά και ανήσυχα για το μέλλον το δικό τους και του κόμματος.Κι αυτό γιατί η Συγγρού με την νέα της σύσταση φαντάζει η πλέον πιο μεγάλη απειλή.

Οι αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία μεταφράζονται και σε μια ορισμένη αλλαγή πλεύσης σε σειρά ζητημάτων. Η Συγγρού και το Ποτάμι μοιάζουν να συγκλίνουν σε βασικά θέματα. Άλλωστε είναι 2 κόμματα που “μοιράζονται” τον νεοφιλελεύθερο χώρο.

Πρόκειται κυρίως για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα καθώς και το πως πρέπει να λειτουργεί η αγορά, με τι στόχους και πως να τους εξυπηρετεί.

Αυτή η ταύτιση θέσεων μεταξύ ΣυγγρούΠοταμιού δεν αφήνει ανεπηρέαστα στελέχη από την Σεβαστουπόλεως.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη 3 του Ποταμιού βρίσκονται σε αρχικό στάδιο μεν, σε επαφή δε και συζητάνε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Βόμβα”Γρηγοράκου. Χάσμα στο ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά “Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος” μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Συγγρού δεν δείχνει να βρίσκει σύμφωνο όλο το κόμμα.

Ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν απέκλεισε την περίπτωση στελέχη ή ακόμη και εν ενεργεία βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ταχθούν στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη και να προσχωρήσουν στην Νέα Δημοκρατία.

ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως είναι “πολύ καλός πολιτικός” ενώ προέβλεψε πως η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχτεί σύντομα σε πρώτο κόμμα δημοσκοπικά.

Μένει να “καθίσει η σκόνη” και να δούμε τι κατάληξει θα έχουν οι πολιτικές εξελίξεις. Το σίγουρο πάντως είναι πως στο Ποτάμι αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εύχονται να μην είναι ακόμη ένα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή την Συγγρού.

Διαβάστε τι προκαλεί ρίγη τρόμου στον Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.