Αποχωρεί ο Χάρης Θεοχάρης; Παίρνει κόσμο και… στερεύει το Ποτάμι

Αποχωρεί τελικά ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι; Ποιους θα πάρει μαζί του;

Υπό το φόβο των διαρροών τελεί το Ποτάμι, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να κλυδωνίζεται από την επεκτατική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος εντείνονται τις τελευταίες ώρες, μετά και τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που το εμφανίζουν στα αζήτητα του πολιτικού χάρτη και παγιώνουν την εκτίμηση ότι στην περίπτωση εκλογών θα μείνει εκτός Βουλής.

Πρωταγωνιστής αυτών των ζυμώσεων φέρεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ιδιαιτέρως προβεβλημένο στέλεχος και πολύ κοντά την πολιτική που θέλει να υπηρετήσει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Φέρνει τα πάνω κάτω η εκλογή Μητσοτάκη – Τι αλλάζει στα κόμματα

Πριν ακόμη από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν δει στον κ. Θεοχάρη «ηγετικά χαρακτηριστικά» που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα την πολιτική παρουσία του Ποταμιού, ενώ σχολιάζονταν έντονα κάθε λογής παρεμβάσεις που έκανε στη Βουλή, πολλές φορές «καπελώνοντας» τον πρόεδρο του κόμματός του που στεκόταν συνήθως ακριβώς δίπλα του στα βουλευτικά έδρανα.

Οι κινήσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από πρωτοκλασάτα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαμορφώνουν την ανθρωπογεωγραφία της νέας Νέας Δημοκρατίας που κάνει άνοιγμα στο κέντρο και απειλεί ευθέως όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ως δεξαμενή τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Άλλωστε, ο κ. Θεοχάρης αποτελεί εδώ και χρόνια συνομιλητή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν και μέλος της συγκυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας πίσω του μάλιστα μια επιτυχημένη -κατά πολλούς- θητεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Έχει, με λίγα λόγια, όλα τα χαρακτηριστικά του σκληρού τεχνοκράτη, του μεταρρυθμιστή και του εργατικού στελέχους που θα ήθελε να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόμμα που οραματίζεται και γι΄αυτό έγινε η πρώτη «κρούση» πριν από μερικές ημέρες.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων αμφισβήτησε κιόλας τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, θέτοντας εμμέσως ζήτημα ηγεσίας. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

Ο Χάρης Θεοχάρης επηρεάζει ένα μπλοκ βουλευτών και στελεχών του Ποταμιού, με τους οποίους θα έφευγε «πακέτο» εάν προχωρούσαν οι εξελίξεις. Καλά πληροφορημενες πηγές του usay, λένε μάλιστα ότι ο βουλευτής είναι πρώτος στις επαφές που αναμένεται να κάνει προσεχώς ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης

Το επόμενο διάστημα αναμένται να βγουν στην επιφάνεια πολλά από όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και προκαλούν πονοκέφαλο στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του Ποταμιού έχει πλέον να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μαζικής φυγής στελεχών ή της διεκδίκησης της ηγεσίας από πρόσωπο το οποίο θα συμφωνήσει σε συνολική προσχώρηση του Ποταμιού στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε τι δείχνεπτωση Fη δημοσκόπηση της Metron Analysis μετά την εκλογή Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.