Πανικός Τσίπρα από μυστικές δημοσκοπήσεις: Σενάρια εκλογών στο τραπέζι

Πώς οι μυστικές δημοσκοπήσεις οδηγούν τον Τσίπρα ξανά σε εκλογές;

Τα μηνύματα που έλαβε στο Νταβός από Λαγκάρντ, Ντράγκι και Σόιμπλε καθώς και το εκρηκτικό κλίμα εντός της χώρας με τους χιλιάδες εξεγερμένους πολίτες, προκαλούν πανικό και φόβο στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι εγκλωβίζεται σε μια κατάσταση που τον οδηγεί σε πολιτική ασφυξία.

Την ίδια ώρα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων καταγράφουν την πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δική του, μεγάλη απογοήτευση των πολιτών για την κυβέρνηση καθώς και δυναμική που αναπτύσσει η Ν.Δ. μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ωστόσο το Μαξίμου φαίνεται να εμπιστεύεται τις μυστικές δημοσκοπήσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αλλά και άλλες, όπως αυτή που δημοσίευσε η Αυγή, οι οποίες δίνουν ακόμα προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά οδηγούν το στενό κυβερνητικό επιτελείο να εισηγείται στον Πρωθυπουργό την αιφνιδιαστική προσφυγή σε εκλογές προκειμένου να διασώσει ότι μπορεί τώρα που είναι νωρίς.

Τις τελευταίες ώρες και μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα τα σενάρια έχουν αρχίσει να φουντώνουν αφού πλέον κανείς δεν μπορεί να δει πώς η κυβέρνηση αποδυναμωμένη σε όλους τους τομείς θα μπορέσει να ξεπεράσει τα παγόβουνα που έχει μπροστά της, όπως ασφαλιστικό – φορολογικό και ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι κρατά στα χέρια της το «χαρτί» του εκλογικού νόμου και τα στελέχη της επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου, με στόχο πάντα να το αξιοποιήσουν προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο, αφού –σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Π»– ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του σε κανένα σχέδιο αλλαγών.

Όλα έχουν να κάνουν, φυσικά, με το πολιτικό κλίμα και για τον λόγο αυτόν οι όποιες προτάσεις για αλλαγές θα πάρουν τον δρόμο τους μετά το σχέδιο νόμου, που «καίει» όλους τους πολίτες, αφού, κατά την εν λόγω ψηφοφορία της Βουλής, ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θ’ αδυνατίσει περαιτέρω η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Και αν συμβεί το «απευκταίο» για το Μαξίμου, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα κι αυτό της προσφυγής στις κάλπες.

Ενθουσιασμένοι με τις τρεις συνεχόμενες (εντός του 2015) νίκες στις εκλογές, κάποιοι θερμόαιμοι της Κουμουνδούρου, οι οποίοι –πάντως– δεν βρίσκονται στα υψηλά σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας, χρησιμοποιούν τις πρόωρες κάλπες ως απειλή προς προβληματισμένους με την πορεία του κυβερνητικού έργου βουλευτές.

Όμως, η απάντηση που λαμβάνουν από τις ψύχραιμες φωνές του κόμματός τους είναι σαφής, κατηγορηματική και… παροιμιώδης: «Δεν είναι κάθε μέρα τ’ Αϊ-Γιαννιού»

Διαβάστε πώς στήθηκε η παγίδα στον Τσίπρα στο Νταβός και τι δείχνει η δημοσκόπηση για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που δημοσίευσε η Αυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.